Japonya'da felaket: 19 kişiden haber alınamıyor! Ordu yardıma çağrıldı...

Japonya'da bir haftadır etkili olan şiddetli yağışın yol açtığı heyelan felakete neden oldu. Evleri yıkıp geçen sel suları ve heyelan sonrası en az 19 kişiden haber alınamıyor. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları hızla devam ederken ordu da yardıma çağrıldı. Heyelanın korkunç anları kameralara saniye saniye kaydedildi.

AFP'de yer alan son dakika haberine göre Japonya'da etkili olan şiddetli yağış heyelana neden oldu. AFP'nin acil koduyla geçtiği son dakika haberine göre Shizuoka eyaletindeki Atami şehrini sel ve heyelan vurdu.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Şiddetli yağışlar Japonya'da bu haftanın başından beri etkili olurken yetkililer, Atami şehrinde yaşanan heyelanda en az 19 kişinin kaybolduğu, arama kurtarma ekiplerinin olay yerinde çalışmalara devam ettiği açıklamasını yaptı.

KAPLICA BÖLGESİ

Shizuoka eyaleti afet koordinasyon merkezi yetkilileri cumartesi sabahı felaketi yaşayan Atami şehrinin bir kaplıca bölgesi olduğunu ve bölgede yeraltı sıcak su kaynakları bulunduğunu bildirdi.

Japonya'da felaket: 19 kişiden haber alınamıyor! Ordu yardıma çağrıldı...

VİDEODA VATANDAŞLARIN KORKARAK KAÇTIĞI GÖRÜLÜYOR

Televizyon görüntülerinden alınan videolar heyelanla birlikte harekete geçen büyük çamur kitlelerinin evleri önüne katarak ilerlediğini, olay anında bölgede bulunan vatandaşların korkuyla kaçıştığını gösteriyor.

ORDUDAN YARDIM İSTENDİ

Shizuoka eyalet yetkilisi AFP'ye yaptığı açıklamada '19 vatandaşımızın nerede olduğunu bilmiyoruz ve güvenliklerinden endişe ediyoruz' ifadesinin kullanırken yerel yönetimin arama kurtarma çalışmaları için ordudan yardım istediğini sözlerine ekledi.

Japonya'da felaket: 19 kişiden haber alınamıyor! Ordu yardıma çağrıldı... - Resim : 2

200 EVİN ELEKTİRİĞİ DE KESİLDİ

Heyelan yerel saatle sabah 10.30'da gerçekleşirken bölgedeki çok sayıda evin heyelanla birlikte yıkıldığı ve 200 civarında konutun da şu an için elektriğinin kesik olduğu açıklandı.

Japonya yılın bu zamanlarında şiddetli yağışların etkisine girerken yaşanan seller nedeniyle yerel yönetimler sıkça vatandaşlara evlerini tahliye etmeleri yönünde uyarılarda bulunuyor.

Atami şehri bu etkili yağışlar nedeniyle son 48 saat içinde 313 milimetre yağış alırken devlet televizyonu NHK bunun temmuz ayı ortalaması olan 242.5 milimetrenin üzerinde olduğunu açıkladı.

TREN HATLARI ÇALIŞMIYOR

Demiryollarının resmi sitesindeki bilgiye göre Tokyo-Osaka arasında çalışan Shinkansen hızlı tren seferleri şiddetli yağış nedeniyle durdurulurken bölgedeki diğer tren hatlarının da şu an için çalışmıyor.

 

Japonya'da felaket: 19 kişiden haber alınamıyor! Ordu yardıma çağrıldı... ile ilgili etiketler Japonya Heyelan Ordu felaket

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.