Japonya karantina tedbirlerini sıkılaştırıyor

Japonya’da hükümet koronavirüsün daha bulaşıcı olduğu belirtilen yeni mutasyonunun yayılışını önlemek üzere Hindistan, Pakistan ve Nepal'den gelen yolculara yönelik karantina tedbirlerini sıkılaştırma kararı aldı. 3 ülkeden Japonya'ya gelenlerin belirlenen tesiste 6 gün kalmalarının, 3. ve son günde koronavirüs testi yaptırmalarının isteneceği öğrenildi.

Dünya genelinde 157 milyondan fazla kişiye bulaşarak 3.28 milyonu aşkın ölüme neden olan koronavirüs salgınında mutasyon virüs endişesi, ülkeleri farklı sınır tedbirleri almaya itti. Japonya da virüsün daha bulaşıcı olduğu belirtilen ve Hindistan'da vaka patlamasına neden olduğu düşünülen türüne karşı karantina uygulamasını sıkılaştırma kararı aldı.

 HİNDİSTAN, PAKİSTAN VE NEPAL'DEN GELENLER 6 GÜN TESİSTE KALACAK

Yeni uygulama kapsamında Hindistan, Pakistan ve Nepal'den ülkeye girenlerden belirlenen tesiste 6 gün kalmalarının, 3. ve son günde koronavirüs testi yaptırmalarının isteneceği öğrenildi.

Yeni tedbirin an itibarıyla koronavirüs mutasyonlarının görüldüğü 35 ülke ve bölgeden dönenlerde aranan 3 günlük karantina sonunda negatif test ve 14 günlük ev izolasyonu ile varıştan önceki 72 saat içinde yapılan koronavirüs testinden negatif sonuç ibraz etme şartlarına ek olarak uygulanacağı kaydedildi. Uygulamanın pazartesi itibariyle yürürlüğe gireceği açıklandı.


DÜNYAYI ALARMA GEÇİRDİ

Koronavirüsün Hindistan'da yayılan mutasyonu daha bulaşıcı olması nedeniyle dünyayı alarma geçirmiş, söz konusu türün Hindistan'da yaşanan vaka patlamasının nedeni olduğu kamuoyuna yansımıştı. Japonya koronavirüs salgını nedeniyle özel istisnai koşullar kapsamında onay verilen kişiler dışında yerleşik olmayan yabancıların ülkeye girişini yasaklamış, yalnızca oturum izni bulunan yabancılar ile Japon vatandaşlarının ülkeye girişine izin verileceği açıklanmıştı.

(İHA)

 

 

Japonya karantina tedbirlerini sıkılaştırıyor ile ilgili etiketler Japonya Hindistan Pakistan Nepal Karantina mutasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.