Japonlar sonunda bunu da yaptı: Yalanabilir televizyon

Japon bilim insanı Homei Miyashita 'Yalanabilir televizyon' geliştirdi. Geliştirlen ekran ile kullanıcılar farklı tatları bir sprey yardımıyla deneyebiliyor. Söz konusu teknolojiyi geliştiren Japon bilim insanı “Amaç, insanların evde kalırken bile dünyanın diğer ucundaki bir restoranda yemek yemek gibi bir deneyim yaşamalarını mümkün kılmak” dedi.

Geliştirdiği teknolojilerle öne çıkan Japonya'dan çok ilginç bir hamle geldi. Meji Üniversitesi'nden Prof. Homei Miyashita'nın geliştirdiği ekran prototipi 10 farklı aroma içeren spreylerin, farklı yemek tatlarını taklit etmesine dayanıyor.

Japonlar sonunda bunu da yaptı: Yalanabilir televizyon

Reuters'te yer alan habere göre, "TV'yi tat" (TTTV) projesini geliştiren Miyashita, Covid-19 döneminde bu tür bir teknolojinin insanların dış dünyayla bağlantı kurma ve etkileşim kurma şeklini iyileştirebileceğini söyledi. Miyashita “Amaç, insanların evde kalırken bile dünyanın diğer ucundaki bir restoranda yemek yemek gibi bir deneyim yaşamalarını mümkün kılmak” ifadelerini kullandı.

Japonlar sonunda bunu da yaptı: Yalanabilir televizyon - Resim : 2

Miyashita, yemeğin tadını zenginleştiren bir çatal da dahil olmak üzere, lezzetle ilgili çeşitli cihazlar üreten yaklaşık 30 öğrenciden oluşan bir ekiple çalışıyor. TTTV prototipini geçen yıl içinde yaptığını ve ticari bir versiyonun yapımının yaklaşık 100.000 yen olduğunu söyledi. Japon bilim insanı potansiyel uygulamalar arasında şarap garsonları ve aşçılar için uzaktan eğitim, tatma oyunları ve sınavların yer aldığını sözlerine ekledi.

Japonlar sonunda bunu da yaptı: Yalanabilir televizyon - Resim : 3

Miyashita ayrıca, bir dilim kızarmış ekmeğe pizza veya çikolata tadı uygulayabilen cihazlar için sprey teknolojisini kullanma konusunda şirketlerle görüşmelerde bulunuyor.

Japonlar sonunda bunu da yaptı: Yalanabilir televizyon ile ilgili etiketler Japonya televizyon yalanabilir tv
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.