Japon yatırım bankası Nomura, Mart'ta Fed'den 50 baz puan artış bekliyor

Japon finans kuruluşu ve yatırım bankası Nomura, Mart'ta faiz artırımına gitmesi beklenenden Fed'den 50 baz puan faiz artışı öngördüğünü duyurdu.

Nomura yayınladığı bildiride Fed Başkanı Powell'ın toplantısına değinerek bu seferki faiz artırımı politikasının öncekilerden daha farklı olacağını ifade etti.

Fed'in daha önce çeyrek baz puan kademesinde faiz değişikliğini tercih ettiğini belirten Nomura, şimdi daha yüksek değerler ile değişime gidileceği tahmininde bulunarak Mart toplantısında 50 baz puanlık yükseliş beklediğini dile getirdi.

Fed'in Mayıs, Haziran ve Temmuz'da 25 baz puanlık üç faiz artışı daha gerçekleştirmesini öngören Nomura, yıl sonu için de yine 25 baz puanlık bir artış daha yaşanacağı tahmininde bulundu.

Japon yatırım bankası Nomura, Mart'ta Fed'den 50 baz puan artış bekliyor ile ilgili etiketler faiz Nomura Fed
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.