Japon uzman Yoshinori Moriwaki İstanbul'un riskli ilçelerini açıkladı! İki fay kırılırsa büyüklük 7.5

Japon deprem uzmanı olan 1999 depreminden bu yana Türkiye’de olan Yoshinori Moriwaki son olarak Kahramanmaraş ve Hatay’da meydana gelen deprem felaketleri sonrasında İstanbul için uyarılarda bulundu. Moriwaki, İstanbul’da olası bir depremde riskli ilçeleri sıraladı.

Kahramanmaraş’ta ve sonrasında dün akşam Hatay’da yaşanan 6.4 büyüklüğündeki deprem vatandaşlarda korku ve endişeye neden oldu. On binlerce vatandaşımız depremlerde hayatını kaybederken pek çok vatandaşta binalarının ağır hasarlı olması nedeniyle hayatlarına zor şartlarda devam etmek durumunda kaldı.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki ise son yaşanan Hatay depremi sonrasında İstanbul’daki fayla ilgili uyarılarda bulundu. İstanbul’da tek bir fayın kırılması durumunda 7, iki fayın aynı anda kırılması durumunda ise 7.5 büyüklüğünde deprem beklediklerini söyleyen Moriwaki, 23 sene içerisinde bu ihtimalin %60-70 olduğunu sözlerine ekledi.

Japon uzman Yoshinori Moriwaki İstanbul'un riskli ilçelerini açıkladı! İki fay kırılırsa büyüklük 7.5

Moriwaki bunların yanında, İstanbul’da yaşanabilecek bir depremde en riskli ilçelerin Avcılar, Küçükçekmece ve Büyükçekmece’de zeminin yumuşak olduğunu belirtti.

Japon uzman Yoshinori Moriwaki İstanbul'un riskli ilçelerini açıkladı! İki fay kırılırsa büyüklük 7.5 ile ilgili etiketler deprem Son dakika İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.