Japon savaş uçakları havalandı!

Japonya'ya ait savaş uçaklarının, Rusya ve Çin'e ait uçaklara müdahale etmek için havalandıkları duyuruldu.

Japonya'ya ait savaş uçaklarının, Rusya ve Çin'e ait uçaklara müdahale etmek için havalandıkları duyuruldu.

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nde yapılan açıklamada, savaş uçaklarının Rusya ve Çin'e ait uçakları engellemek için havalandığı belirtildi.

ÇİN İLE RUSYA'DAN ORTAK HAVA DEVRİYESİ

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çin ve Rus savaş uçaklarının ilk uzun mesafeli ortak hava devriyesi görevlerini gerçekleştirdiği duyuruldu. Devriyenin üçüncü ülkeleri hedef almadığı belirtilirken, başka ülkelerin hava sahalarının ihlal edilmediği ifade edildi.

GERİLİMİN FİTİL SABAH ATEŞLENMİŞTİ

Bugün sabah saatlerinde Güney Kore ordusu da Rus ve Çin savaş uçaklarının hava sahasını ihlal ettiğini, bu nedenle bu uçaklara uyarı ateşi açıldığını duyurmuştu.

Güney Kore'nin bu iddiasının ardından Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hava sahasının ihlali ile ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıklanmıştı. Açıklamada, 2 Tu-95 tipi savaş uçağının Japon Denizi üzerindeki tarafsız bölgede planlı uçuş yaptığı bildirilerek, "Uçaklar, uluslararası kurallar çerçevesinde Güney Kore'nin hava sahasını ihlal etmeden planlı uçuş yaptı. Güney Kore'ye ait F-16 savaş uçakları, yaptıkları manevralarla Rus uçaklarını tehlikeye attı. Uçaklarımıza, uyarı ateşi yapılmadı" denilmişti.

Japon savaş uçakları havalandı! ile ilgili etiketler Rusya Japonya savaş uçağı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.