Japon milyarder uzaya gitmek için ne kadar ödedi?

Japon milyarder Yusaku Maezawa, uzay yolculuğu için kesenin ağzını açtı. Aya gidecek ilk turist olmak için de başvuru yapan milyarder iş adamı bakın uzay tutkusu için ne kadar harcadı.

Japon milyarder Yusaku Maezawa, uzayla ilgili hayallerini gerçekleştirmek için adeta para saçıyor.

İşadamı Yusaku Maezawa, Aralık ayında Rusya Federal Uzay Kurumu (Roscosmos) ait Soyuz MS-20 uzay aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonu'nu (UUİ) ziyaret edecek.

Amerikan uzay turizmi şirketi Space Adventures, Japon milyarder Maezawa’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) yapılacak misyon için hazırlıklara başladığını duyurdu. Maezawa ve üretim assistanı Yozo Hirano’nun Baykonur Uzay Üssü’nden Rus Soyuz MS-20’ye 8 Aralık 2021’de binmesi planlandığı bildirildi. Rus kozmonot Aleksander Misurkin'in eşliğinde gerçekleştireceği 12 günlük seyahat için UUİ yolculuğu boyunca 20 ila 40 milyon dolar harcama yapacağı belirtiliyor.

Japon milyarder uzaya gitmek için ne kadar ödedi?


AY'A GİDECEK İLK TURİST DE O OLACAK

Japon milyarderin uzay macerası bununla da kalmayacak. Maezawa, 2023 yılında ABD'li girişimci Elon Musk'ın roket, uydu ve uzay mekiği şirketi SpaceX'in uzay aracıyla Dünya'nın uydusu Ay'ın etrafında düzenleyeceği ilk seyahate katılacak.

Ay'daki İlk turist olmak için hazırlanan Maezawa, yolculuğu sırasında kendisine eşlik edecek 8 kişi aradığını ilan etmişti. 45 yaşındaki milyarder Maezawa, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Amerikan roket ve uzay mekiği üreticisi SpaceX üretimi roketle 2023'te Ay'a düzenlenecek "dearMoon" turunun tüm masraflarını karşılayacağını ifade etmişti.

Japon milyarder uzaya gitmek için ne kadar ödedi? ile ilgili etiketler Yusaku Maezawa uzay yolculuğu uzay turisti uluslararası uzay istasyonu aya yolculuk elon musk
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.