Jandarmadan çok konuşulacak "28 Şubat" mesajı...

28 Şubat postmodern darbesinin 25'inci yıl dönümünde Jandarma Genel Komutanlığının "sivil" duruşuna alkış geldi! Kurumun resmi sosyal medya hesabında paylaşılan ilginç mesaj "Artık Erbakan'a küfür eden komutanlar tarih oldu" dedirtti...

Türk siyasi tarihine "Postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat 1997'deki Milli Güvenlik Kurulu toplantısının üzerinden 25 yıl geçti.

28 Şubat, 1997'de Necmettin Erbakan ve Tansu Çiller hükümetinin silahlı kuvvetler tarafından istifaya zorlanmasıyla sonuçlandı. Ardından Refah Partisi kapatıldı, yöneticilerine siyasi yasak konuldu.

Sürecin başlıca günah keçisi olarak ise tecrübeli siyasetçi Necmettin Erbakan ilan edildi. Erbakan'a hem siyasi, hem de kamuoyu önünde psikolojik baskı uygulandı.

ERBAKAN'A KÜFÜR!

Bu psikolojik harekatın en çirkin örneklerinden birinin altında Jandarma Erzurum Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Özbek imzası vardı.

17 Nisan 1997'de Jandarma Erzurum Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Özbek, Hac ziyareti nedeniyle Erbakan'a küfür ederek "Pe..." sözleriyle hakaret edecekti.

JANDARMA'DAN İLGİNÇ 28 ŞUBAT MESAJI...

Jandarma Genel Komutanlığı geleneği ile de bağdaşmayan bu çirkin davranış Türk siyasi tarihininde kara bir leke olarak kaydedildi.

İşte çirkin olayın vuku bulmasından tam 25 yıl sonra bugün Jandarma Genel Komutanlığından dikkat çeken bir mesaj geldi.

Jandarma bugün Twitter resmi hesabından 28 Şubat'ın yıl dönümünde "sivil" vurgu ile tarihe yeni bir not düştü.

Paylaşılan mesajda, "Sivil Savunma Hayat Kurtarır. 28 Şubat Sivil Savunma Günü kutlu olsun." ifadelerinin yer alması 28 Şubat postmodern darbesine ilişkin üstü kapalı bir tepki mesajı olarak yorumlandı.

 

Jandarmadan çok konuşulacak "28 Şubat" mesajı... ile ilgili etiketler 28 Şubat Jandarma Erbakan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.