Jandarma ve polisten 16 ilde dev DHKP-C operasyonu!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü DHKP-C soruşturması kapsamında 126 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldı. Ekipler, operasyon kapsamında İstanbul dahil 16 ilde harekete geçti.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, daha önce düzenlenen operasyonlarda ana arşivi ve yeni örgütsel faaliyetleri deşifre edilen terör örgütü DHKP/C’ye yönelik yürütülen soruşturmalarda yeni delillere ulaşıldı.

16 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde bu sabah saatlerinde harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ile İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri geniş çaplı operasyon başlattı. Örgüt adına faaliyet gösterdiği ileri sürülen üst düzey isimlerin de bulunduğu toplam 126 şüphelinin yakalanması için 16 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda çok sayıda şüphelinin yakalandığı belirtilirken, adreslerdeki arama faaliyetlerinin devam ettiği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ile İl Jandarma Komutanlığına götürülerek sorguya alındıkları aktarıldı.

Jandarma ve polisten 16 ilde dev DHKP-C operasyonu! ile ilgili etiketler Operasyon DHKP-C terör örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.