Jandarma Genel Komutanı “Tek bir PKK’lı kalmayana kadar operasyonlar devam edecektir”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Yüksekova’da bayramlaşma törenine katılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, operasyonlarla ilgili konuşarak, “Tek bir terörist kalmayana kadar bölgede operasyonlar kesintisiz devem edecektir” dedi.

Yüksekova Öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Yüksekova’nın Türkiye’nin çok değerli, şirin bir köşesi olduğunu ifade eden Çetin, “Sayın İçişleri Bakanımız her bayramda olduğu gibi yine Ankara’daki heyetimizle birlikte buraya geliyor. Çünkü sizleri yakından tanımak, ihtiyaçlarınız varsa yerinde tespit etmek ve bir an önce çözüm bulmak için çalışıyoruz” dedi.

Açıklamalarında güvenlikle ilgili bilgi veren Çetin, ”Geçen yıl bu zamana baktığımızda, geçtiğimiz bir yıl içerisinde ülkemizin nereden nereye geldiğini ve bu bölgedeki terörün nereden nereye geldiğini en çok bu bölgede yaşayan sizler biliyorsunuz. Allah’ın yardımı, siz değerli vatandaşlarımızın, askerimizin, polisimizin ve jandarmamızın desteği ile terörü yeneceğiz. Manisa’da, Antalya’da, İzmir’de ve Ankara’da olduğu gibi bu bölgede de sağlayacağız. Tek bir terörist kalmayana kadar bölgede operasyonlar kesintisiz devem edecektir. Bunu sizler için yapıyoruz. Vatandaşlarımızın rahatça tarlada, bahçede, evinde işinde çalışmasını, üretmesini, eğitimin engellenmemesi, okul yakan, köye yol yapan dozeri yakan, eşkıyaya geçit vermeyeceğiz. Bunları hep birlikte, sizlerin desteğiyle yok edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Terörün bitmesi durumunda bölgenin her anlamda kalkınacağına dikkat çeken Çetin, “Turizm, şu arkamızdaki dağlarda patlayacaktır. Yaylalar serbest olacak, bu yaylalarda milyonlarca hayvan beslenecek ve zenginleşeceksiniz. Bizim görevimiz, vatandaşlarımızın canını ve malını korumak, gerekirse bu yolda daha önce olduğu gibi binlerce şehit vererek vatandaşlarımızı huzurlu yaşatmaktır” diye konuştu.

Jandarma Genel Komutanı “Tek bir PKK’lı kalmayana kadar operasyonlar devam edecektir” ile ilgili etiketler Yüksekova arif çetin bayramaşma tören
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.