Jakupovic, Avustralya Açık'ta maçtan çekildi!

Avustralya'daki yangın, sezonun ilk Grand Slam turnuvasını da olumsuz etkiliyor. Sloven tenisçi Dalila Jakupovic, İsviçreli rakibiyle oynadığı maçta nefes almakta zorlanınca maçtan çekildi.

Avustralya'da milyonlarca hayvanın canına mal olan tarihi yangın sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık'ı da olumsuz etkiledi.

Ülkenin başkenti Melbourne'de devam eden Avustralya Açık tenis turnuvasının ülkedeki yangından etkilenmesinden korkuluyordu. Hatta dünyaca ünlü Sırp tenisçi Novak Djokovic, turnuvanın ertelenmesinin daha sağlıklı olacağını ve sporcu sağlığının olumsuz etkilenebileceğini söylemişti.

Nitekim korkulan oldu ve Sloven tenisçi Dalila Jakupovic, maç esnasında solunum sorunu yaşadı. Sloven raket, İsviçreli rakibi Stefanie Voegel ile kozlarını paylaştığı mücadelede yangın sebebiyle oluşan hava kirliliği nedeniyle öksürük krizine yakalandı.

MAÇTAN ÇEKİLDİ

28 yaşındaki Dalila Jakupovic, karşılaşmanın ikinci seti oynanırken aniden karnını tutarak dizlerinin üzerine çöktü. Şiddetli şekilde öksürdüğü görülen sporcu, ilk setini kazandığı maçı yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Kendini deneyen Jakupovic, iyi olmadığını fark edince gözyaşlarını tutamadı ve maçtan çekilme kararı aldı. Sporcuya hemen doktor müdahalesi yapıldı.

Seyirciler de Jakupovic'e uzun süre alkışlarla destek verdi.

 

Jakupovic, Avustralya Açık'ta maçtan çekildi! ile ilgili etiketler Avustralya Tenis Slovenya Grand Slam avustralya açık Dalila Jakupovic
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.