Jaguar sadece elektrikli araç üretecek

Otomotiv firmaları bir bir fosil yakıtla vedalaşıyor. Avrupa Birliği ülkelerinde dizel otomobillerin üretimi yasaklanmıştı. İngiltere ise 2030'dan itibaren hem dizel hem de benzinli araçları da kapsayacak şekilde yasak getirmişti. Bu çerçevede ilk adım ise Volkswagen Bentley'den gelmişti. Tüm üretimini bu tarihe kadar elektrikli araçlara çevirmeye hazırlanan Bentley'den sonra Jaguar Land Rover da benzer dönüşüm için 3,5 milyar doları gözden çıkardığını açıkladı.

Jaguar Land Rover'dan yapılan açıklamada, 2030 yılından itibaren sadece elektrikli araç üretileceği duyuruldu.

Dev firmanın radikal kararının arkasında fosil yakıtlı araçlara getirilecek yasaklar ile sıfır emisyon hedeflerine ulaşmanın bulunduğu kaydedildi.

İngiliz üreticinin 2024 yılından itibaren 6 yeni tam elektrikli model tanıtacağı da açıklanan bilgiler arasında bulunuyor.

Jaguar Land Rover'ın söz konusu plan için 3.5 milyar dolarlık bir bütçe ayırdığı da vurgulandı.

Geçtiğimiz Kasım ayında da bir diğer İngiliz üretici Bentley benzer bir planı duyurmuştu.

Volkswagen bünyesindeki Bentley de 2030 yılında tüm modellerini tamamen elektrikli yapmayı hedeflediğini açıklamıştı.

Jaguar sadece elektrikli araç üretecek ile ilgili etiketler Jaguar Land Rover Volkswagen İngiltere elektrikli Bentley dizel benzinli
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.