İzzet Çapa, insanlık dışı o nota öfkeli

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan bazı apartmanlarda kuryelerin asansörü kullanmaları yasaklandı. Böyle bir olayla karşılaşmanın üzüntü verici olduğunu söyleyen kuryelere İzzet Çapa'dan da destek geldi. O yazıyı asanlara tepki gösteren Çapa, "Biz ne zaman bu kadar halden anlamayan, gönülleri kendinden başkasına kapalı insanlar olduk" dedi.

Pandemi döneminde evlerine kapanan insanlar dışarıdan tüm ihtiyacını kuryeler aracılığıyla temin etti. Koronavirüs salgınında risk almak zorunda kalan mesleklerden biri olan kuryeler, kendilerine karşı yapılan insanlık dışı muameleler karşısında ise kırgın.

Bu duruma son örnek İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşandı. İlçedeki bazı apartmanlara 'Paket servisçilerinin, asansörü kullanması yasaktır' yazısı asıldığını söyleyen kuryeler, ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü ifade etti.

KURYELERİN BEKLENTİSİ SADECE BİR TEŞEKKÜR

Salgın dönemin zor şartlar altında hizmet vermeye çalıştıklarını söyleyen kuryeler, bir teşekkür beklediklerini ve bu tip yasaklarla karşılaşmanın morallerini bozduğunu belirtti.

İNSANLIK DIŞI NOTA İZZET ÇAPA'DAN TEPKİ

Sosyal medyada ise kuryelere uygulanan insanlık dışı muameleyi eleştiren kişiler o notu paylaşarak tepkilerini dile getirdi. İzzet Çapa da tepkisini dile getiren isimler arasında yer aldı.

Instagram hesabından 'Kuryeler olmasaydı bu pandemi sürecinde işimiz çok daha zor olurdu...' başlıklı bir yazı kaleme alan İzzet Çapa, şu ifadeleri kullandı:

"Korona illeti neredeyse 10 aydır hepimizi evlerimize hapsetti...
Ve bu zorlu zamanlarda, imdadımıza evlere servis yapan kuryeler yetişti..
Elbette onlar da ekmek parası için bu işi yapıyorlar ama şunu da kabul edelim, karda kışta yağmurda soğukta günde onlarca insanla temas ederek hepimizden fazla risk alıyorlar...
Şimdi haberlerde gördüm, bazı yerlerde bu arkadaşların apartmanın asansörünü kullanması yasaklanmış...
Yani diyorlar ki, sen elinde onca yükle merdivenlerden tırman!
Ben de diyorum ki el insaf!
Biz ne zaman bu kadar halden anlamayan, gönülleri kendinden başkasına kapalı insanlar olduk, yemin ediyorum bilmiyorum...
Ve şu vicdansızlıkları hem üzülerek, hem de büyük bir şaşkınlıklıkla seyrediyorum...
Allah akıl fikir versin..."

İzzet Çapa, insanlık dışı o nota öfkeli

İzzet Çapa, insanlık dışı o nota öfkeli ile ilgili etiketler İzzet Çapa İzmir kurye Instagram asansör not
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.