İzmirli ülkücü Murat Polat Libya'da Hafter saldırısında öldü

Suriye rejimine muhalif grupların arasında yer alan ülkücü Murat Polat, Libya'da Hafter güçlerinin saldırısında yaşamını yitirdi. Polat'ın yanında yer alan 5 Türkmen muhalifin de öldüğü belirtildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

24 Haziran 2018’deki genel seçimde MHP’nin İzmir Milletvekili adayı olan Salim Arduçlu, geçtiğimiz günlerde Facebook sayfasından yaptığı paylaşımda, Murat Polat’ın roket saldırısı sonucu 6 Türkmen savaşçı ile birlikte öldüğünü yazdı.

ÖNCE PAYLAŞTI SONRA SİLDİ

MHP İzmir Yönetim Kurulu üyesi olduğunu belirten Fatih Taş da, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Murat Polat’ın Libya’da öldüğünü belirtti. Ancak Taş’ın daha sonra yaptığı paylaşımı sildiği görüldü.

POLAT 6 YILDAN BERİ SURİYE’DE SAVAŞIYORDU

İzmir Karşıyaka Ülkü Ocakları’ndan olduğu belirtilen Murat Polat'ın, daha önce Suriye’de Lazkiye KırsalıTürkmen Dağı, ve Afrin’de rejime yönelik çatışmalara katıldığı öğrenildi.

SuperHaber’in aldığı bilgilere göre; Polat'ın, bir grup savaşçı arkadaşıyla beraber darbeci Hafter ile mücadele etmek için Libya gittiği ve Türkmen militanlardan oluşan Sultan Murat Tümeni içinde savaştığı ifade edildi. 

İZMİR’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Libya’da nöbet dönüşü bir aracın içinde iken darbeci hafter güçlerinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Murat Polat’ın cenazesinin Libya’dan getirilerek, İzmir’de toprağa verildi.

İzmirli ülkücü Murat Polat Libya'da Hafter saldırısında öldü

İzmirli ülkücü Murat Polat Libya'da Hafter saldırısında öldü - Resim : 2

 

İzmirli ülkücü Murat Polat Libya'da Hafter saldırısında öldü ile ilgili etiketler İzmir Libya ölüm Hafter Murat Polat
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.