İzmirli isyan etti: Bıktık CHP zihniyetinden

İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu projesi nedeniyle halk toplantısı düzenlendi. Toplantıda söz alan bir vatandaş, "Biz ev istiyoruz. Ata topraklarımızda yer istiyoruz. Bıktık bu CHP zihniyetinden." diyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur'un kendilerini yıllarca esir ettiğini belirtti.

AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın çalışmalarını başlattığı İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu'nun proje çalışmaları kapsamında İzmir Bornova’da halk tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

MGS Proje Mühendislik’ten biyolog Togay Yenidoğan, ÇED süreci devam eden otoyol projesi ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Buna göre proje güzergahı toplam uzunluğu 40 bin 823 kilometre olan otoyolun 4 yıllık bir inşaat süresi öngörülürken, ardından işletmeye alınması planlanıyor. İnşaat sürecinde 150 personelin çalışması planlanan projenin tamamlanması ile birlikte proje hattı mevcut İzmir çevreyoluna alternatif bir güzergah olacak ve aynı zamanda bölgedeki otoyollarla da bağlantı sağlayacak.

İzmirli isyan etti: Bıktık CHP zihniyetinden

Toplantıda Nazife Bal isimli bir vatandaş CHP’ye tepki göstererek, “Önce ‘doğal sit alanı’ dediler. Senelerdir dedelerimizden, büyüklerimizden ev bekliyoruz. Şimdi bu olay gerçekleştirse bizlerin ne gibi bir menfaati olacak? Biz ev sahibi olabilecek miyiz? CHP zihniyeti bizi senelerce buraya kilitledi. Bizim günahımız ne? Bu dünyadan bir ev sahibi olamadan mı göçeceğiz? Senelerdir hayalle yaşadık, masal gibi dinledik. Bize şimdi ne olacak, bize avantajlarımızı anlatın” diye konuştu.

İzmirli isyan etti: Bıktık CHP zihniyetinden - Resim : 2

Bunun üzerine Togay Yenidoğan, “Eğer güzergahın çakıştığı noktalarda şahıs arazileri mümkünse bunlar Kamulaştırma Kanunu gereğince kamulaştırma bedelleri ödenerek Karayolları Genel Müdürlüğü adına sizlerden satın alma yoluyla işlem yürütülecek” cevabını verdi. Bal ise, “Biz senelerdir oraya imar bekliyoruz. Ya satmak istemezsek? İzmir oraya kamulaştırma bekliyor. Yeter artık. Buraları önce sit alanı yaptılar. Şu an tarla vasfına döndüler. Tarla vasfından imar beklerken bunlar olacak. Yani bize tarla vasfından değer biçecekler. Biz burada çok mağduruz. Biz ev istiyoruz. Ata topraklarımızda yer istiyoruz. Bıktık bu CHP zihniyetinden. Saçma sapan ‘doğan sit alanı’ dediler. Yüksel Çakmur (İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı) bizi senelerce esir etti. Yeter artık, biraz da bizi düşünün. Hep hayalle yaşıyoruz” dedi.

İzmirli isyan etti: Bıktık CHP zihniyetinden ile ilgili etiketler İzmir CHP AK Parti otoyol

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.