İzmir'den iyi haber! İşte salgında son durum

Koronavirüse karşı alınan önlemler İzmir'deki vaka sayılarında önemli oranda düşüş sağladı. İzmir'de son bir haftada vaka sayısı yüzde 35 oranında düşerken, İldeki yoğun bakımlarda doluluk oranı yüzde 78 düzeyinde bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece Hatay, Adana, Samsun, İzmir valileri, il sağlık müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla internet üzerinden toplantı yaparak 4 ilde salgının son durumunu değerlendirdi.

Bu görüşmede İzmir'de son haftalarda yaşanan vaka artışının alınan yeni tedbir ve kısıtlamalar sayesinde ciddi şekilde düşmeye başladığını gösterdi.

Bakan Koca, İzmir'de son bir hafta içinde günlük vaka sayısında yüzde 35 düşüş olduğunu belirtirken, hastane doluluk oranının yüzde 58, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 78 olduğu bilgisini paylaştı.

İzmir'den iyi haber! İşte salgında son durum

İZMİRLİLER KISITLAMALARDAN MEMNUN

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde Konak Meydanı'nda vakit geçiren İzmirliler de kısıtlamaların işe yaradığı görüşünde. Vaka sayılarında gözle görülür bir azalma olduğunu düşünen Ali Kurtaral, "Halk olarak önlemlerimizi alırsak, kurallara uyarsak daha da düşeceğinden eminim. Umarım bir an önce pandemiden kurtuluruz. Kısıtlamalar işe yaradı, gözle görülür bir düşüş olur. Olumlu bir karar. Türk halkı olarak elimizi vicdanımıza koyup, elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

'VATANIMIZI SEVİYORSAK KENDİMİZİ KORUYACAĞIZ'

Konak Meydanı'nda güvercinleri besleyen Emirhan Kurtboğan ise, "Vatandaşların kendi aldığı tedbirlerle sayılar azaldı. Hastanelerde doluluk devam ediyor. Mücadeleye devam etmek gerekiyor. Ülke zor günler geçiriyor. Vatandaşlar olarak bizim görevimiz önlem almak. 2 aydır evden hiç çıkmıyorum. Bugün nefes almak için çıktım. Vatanımızı seviyorsak, devletten beklemeyip kendimizi koruyacağız" ifadelerini kullandı.

İzmir'den iyi haber! İşte salgında son durum - Resim : 2

'KISITLAMALAR İŞE YARADI'

Vatandaşların kendi tedbirlerini alması gerektiği uyarısında bulunan Rukiye Dalkılıç ise, "Hafta sonu kısıtlamalarının etkisiyle vaka sayısı düşmüş olabilir. İnsanlarımız zaten kendini düşünerek tedbir alsa sorun olmaz. Ama yapmıyor herkes. Kendi kendimize önlem almamız gerekiyor. Ben kalabalıkta durmuyorum, tek başıma bir köşede oturdum bir şeyler atıştırıyorum. Eldiven takıyorum. Kalabalığa girmem, mesafe yok" diye konuştu

Hafta sonu kısıtlamalarının vaka sayılarına etki ettiğini söyleyen Şakir Koçanlı da "Tedbirli olacağız. Neresi kalabalıksa oraya gitmiyorum. Elimizden geldiğince korunacağız. Ancak bu şekilde virüsü yeneriz. Yeni yılda azalacağını düşünüyorum. Bekliyoruz" dedi.

İzmir'den iyi haber! İşte salgında son durum ile ilgili etiketler İzmir Fahrettin Koca Sağlık Bakanı kısıtlamalar tedbir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.