İzmir’deki yangında havadan söndürme çalışmaları yeniden başladı

İzmir'in Menderes ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle büyümüştü. Yangın sabahın ilk ışıklarına kadar devam ederken, Çile mahallesi yakınlarında sertleşen rüzgar yangını yeniden büyüttü. Ekipler gece boyu uğraş verirken, 79 hanenin yaşadığı site önlem amaçlı boşaltıldı. Günün aydınlanmasıyla beraber havadan söndürme çalışmaları yeniden başladı. Orman yangınının şiddeti ise gün ağarınca ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, yangın öğle saatlerinde ilçeye bağlı Çile Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıktı. Henüz belirlenemeyen bir sebepten çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyerek Ahmetbeyli ve Özdere mahallelerini de etkisi altına aldı.

İzmir’deki yangında havadan söndürme çalışmaları yeniden başladı

2 SİTE BOŞALTILDI

Öte yandan yangının sıçrama riskinin yüksek olması sebebiyle bölgede bulunan iki sitenin boşaltıldığı öğrenildi. Siteleri boşaltan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

ALEVLER AZALDI

Günün aydınlanmasıyla beraber yangının boyutu ortaya çıkarken, alevlerin çok geniş bir alanda etkili olduğu görüldü. Sabahın ilk saatlerine kadar süren yangının etkili olduğu bölgelerde, günün aydınlanmasıyla birlikte havadan söndürme çalışmaları yeniden başladı. Çok sayıda yangın söndürme helikopterinin görev aldığı çalışmalar sürerken, yangının meydana geldiği bölgede ekiplerin başarılı çalışması sonucu alevler azaldı.

 

İzmir’deki yangında havadan söndürme çalışmaları yeniden başladı ile ilgili etiketler İzmir Menderes Yangın menderes yangın

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.