İtfaiye aracını oyun alanına çevirdiler! Fenomen olma çabası belediye personeline ağır patladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi’nde çekilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. İtfaiye araçlarını oyun alanına çeviren kadınlar o anları Instagram'da yayınladı. Tepki çeken videolar sonrasında 4 personel hakkında disiplin süreci başlatıldı.

Yangınlardan doğal afetlere, arama-kurtarmadan ilkyardıma kadar birçok konuda acil durum eğitiminin verildiği İzmir Büyükşehir Belediyesi Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi'ndeki görüntüler tepkilere neden oldu.

Eğitim merkezine gelen 3 kadının sosyal medya hesaplarından paylaştığı görüntülerde itfaiye araçlarının direksiyonuna geçtikleri ve eğitim merkezi içinde gezerek sirene bastıkları görüldü.

'YANGIN VAR DEDİLER GELDİK'

Görüntüleri çekerken eğlenen kadınlardan biri kahkaha atarak, 'Mesleği bıraktı. itfaiyeci oldu' diyerek espri yapmayı da ihmal etmedi. Yapılan bir paylaşımda 'Yangın var dediler geldik' yorumu yapılırken, başka bir paylaşımda ise, 'Şey mi dostum yine yangınlar yine ben' diye yazıldı.

İtfaiye aracını oyun alanına çevirdiler! Fenomen olma çabası belediye personeline ağır patladı

İtfaiye görevlilerinin kadın arkadaşlarının araçları kullanmalarına nasıl izin verdikleri akıllarda soru işareti bırakırken, skandal görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin soruşturma başlattığı öğrenildi.

Belediyeden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Başarılı çalışmalarıyla her zaman gururlandığımız İzmir İtfaiyesi, disiplin, ciddiyet ve sorumluluk duygusunu hizmet sırasındaki temel davranış modeli olarak benimsemiş bir teşkilattır. Özellikle geçen yıl yaşanan yangın, sel, deprem gibi günlük yaşamı etkileyen olaylarda canını dişine takarak görev yapan, tüm Türkiye’nin güvenini ve takdirini kazanan İzmir İtfaiyesi’nin üniformasını taşıyan her personelimizin de aynı hassasiyet içerisinde olmasını beklemekteyiz. Dün itibarıyla bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarına yansıyan görüntülerin bahsi geçen disiplin ve sorumluluk anlayışıyla bağdaşmadığı aşikardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak teşkilatımızın saygınlığına gölge düşürecek hiçbir eylem ve davranışa tolerans göstermemiz söz konusu değildir. Olayla ilgili inceleme derhal başlatılmış, tespit edilen 4 personel hakkında disiplin süreci devreye alınmıştır. Başlatılan soruşturmada sorumlu personele yasa, yönetmelik ve talimatlar doğrultusunda ilgili disiplin ve teftiş kurulunun vereceği karara göre iş akitlerinin feshi de dahil gereken en ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Kamuoyunun dikkatine sunarız."

İtfaiye aracını oyun alanına çevirdiler! Fenomen olma çabası belediye personeline ağır patladı ile ilgili etiketler İzmir itfaiye İzmir Büyükşehir Belediyesi video

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.