İzmir'de katliam gibi kaza! Şoför sabıkalı çıktı

İzmir'de düzensiz göçmenlerin içinde bulunduğu kamyon devrildi, ölü ve yaralıların olduğu olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre aralarında çocukların da olduğu 22 kişi hayatını kaybetti. Hurdaya dönen kamyonun olay yerinden kaldırılması için çekici çağrılırken, olay yerinde hiç fren izi bulunmadığı ve şoförün uyuduğu iddia edildi. Bu arada kazada yaralanan sürücünün kamyon kullanma ehliyetinin olmadığı ve çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu ortayta çıktı.

İzmir'de, kasasında Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmeyi planlayan yabancı uyruklu düzensiz göçmenlerin bulunduğu kamyonun, sürücüsünün kontrolünden çıkıp, dere yatağına uçması sonucu 1'i hamile kadın, 2'si bebek, 2'si çocuk 22 kişinin yaşamını yitirdiği kazada yaralı sayısı 13'ye yükseldi.

İzmir'de katliam gibi kaza! Şoför sabıkalı çıktı

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaralıların çoğunun durumunun ağır olduğu öğrenildi. Can pazarının yaşandığı katliam gibi kaza sonrası acı veren görüntüler ortaya çıktı. Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle daha iyi yaşam için yola çıkan göçmenlerden geriye, yola saçılan eşyaları ve kaçak geçiş yaparken kullandıkları lastik botlar kaldı. Kazanın meydana geldiği yerde çok sayıda lastik bot olduğu görüldü.

Öte yandan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da kaza yerine gelerek, incelemelerde bulundu. Kazada yaralananlar, olay yerine sevk edilen sağlık görevlilerince ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Kamyonun altında kalan ve çevreye savrulan göçmenlerin cansız bedenleri, savcının incelemesi sonrası İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırılacak.

İzmir'de katliam gibi kaza! Şoför sabıkalı çıktı - Resim : 2

Olumsuz hava etkeninin bulunmadığına dikkat çekilirken, ekiplerin, kazanın nedenini belirlemek için başlattığı soruşturma sürdürülüyor.

GÖRGÜ TANIĞI KORKUNÇ OLAYI ANLATTI

Kazanın görgü tanığı Mehmet Eker, olay yerinden aracıyla geçerken, yol kenarında yaralı birini gördüğünü söyledi. Eker, "Ben sabah saatlerinde, Konak’a doğru gidiyordum. Köprü üzerinden geçerken, yol kenarında biri, aracımı durdurmak istedi; ama ben durmadım önce. Sonra az ileride durdum. Camı açtım, ’Kaza yaptım, yaralıyım. Beni Yeşilyurt’taki hastaneye götür’ dedi. Ben de o yöne değil; Tepecik’teki hastaneye götüreyim, dedim. Kabul etmedi. Sonra ’İleride polis var, istersen onlara söyleyelim; aracı çekerler, mağdur olmasın’ dedim. ’Tek yaralı benim, beni ileride bir taksiye bindir’ dedi. Ben de Karabağlar’da taksiye bindirdim. Yaralı durumdaydı, kendisi aracın şoförüymüş. ’Tekim’ dediği için ben de kaza yerine bakmadım" dedi.

İzmir'de katliam gibi kaza! Şoför sabıkalı çıktı - Resim : 3

KAMYON SÜRÜCÜSÜ: ÖNÜME BEYAZ ARAÇ ÇIKTI

Kazadan yaralı kurtulan kamyon sürücüsü Mustafa Yılmaz (35), hastane polisine verdiği ilk ifadede, '09' Aydın plakalı kamyonu ile saat 03.00'te Söke'den yola çıktığını, Sazlıköy'ü geçtikten sonra mültecileri kamyona aldığını ve yakıtı olmadığı için Selçuk otobanına girdiğini, kazanın olduğu Kısıkköy bölgesinde ise önüne beyaz aracın çıktığını, çarpmamak için ani hareket yaptığını ve kavşakta kontrolü kaybederek, dereye uçtuğunu söyledi.

İlk belirlemelere göre, Yunanistan'ın Samos Adası'na geçmek üzere insan tacirleri ile anlaşan yabancı uyruklu göçmenlerin, İç Anadolu Bölgesi'nden kamyonla alındıkları, Menderes ilçesi sahilinden tekneye binmeyi planladıkları öğrenildi.

İzmir'de katliam gibi kaza! Şoför sabıkalı çıktı - Resim : 4

İNCELEME BAŞLATILDI

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı, düzensiz göçmenleri taşıyan kamyonun devrilmesi sonucu 22 kişinin öldüğü kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

SÜRÜCÜ SABIKALI ÇIKTI

Kamyon sürücüsü Mustafa Yılmaz’ın çeşitli suçlardan poliste suç kaydının bulunduğu da inceleme sonrası ortaya çıktı. Sürücünün kamyon kullanabilmek için gerekli ’C sınıfı’ ehliyeti yerine de otomobil kullanabildiği ’B sınıfı’ ehliyeti olduğu belirlendi.

İzmir'de katliam gibi kaza! Şoför sabıkalı çıktı - Resim : 5

İzmir'de katliam gibi kaza! Şoför sabıkalı çıktı ile ilgili etiketler İzmir göçmen kaza kamyon devrildi
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.