İlkokul öğrencisine skandal müdahale iddiası

İzmir'de bir başörtüsü takan ilkokul 4. sınıf öğrencisine okulun bir yöneticisi ve öğretmeninin müdahale ettiği ve okula almadığı iddiası sonrası Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, soruşturma başlatarak isi kişiyi açığa aldı.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir ilkokulda 4. Sınıf öğrencisi olan bir kız çocuğunun "kötü örnek olacağı" gerekçesiyle okula alınmadığı iddiaları sonrası Milli Eğitim Bakanlığı hareket geçti. Bakanlık, yaptığı açıklamada iddiaya konu olan okul yöneticisi ve öğretmenin açığa alındığını bildirdi.

Bakanlıktan gelen açıklama şöyle:

"İzmir Bayraklı’daki bir ilkokulumuzda, bir velimizin açıklamalarıyla kamuoyu gündemine yansıyan iddialar üzerine Bakanlığımız tarafından söz konusu duruma ilişkin inceleme/soruşturma başlatılmış olup iddiaya konu olan okul yöneticisi ve öğretmen açığa alınmıştır.

Öğrencimizin eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılması durumuna sebebiyet veren ve pedagojik açıdan asla kabul edilemeyecek yaklaşımlar içeren iddialara yönelik başlatılan inceleme/soruşturma süreçleri hassasiyetle sürdürülmektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Bayraklı ilçesinde baş örtüsü takan 4. Sınıf öğrencisinin "Kötü örnek oluşturduğu" gerekçesi ile okula alınmadığı iddia edilmişti.

Avastürk'te yer alan habere göre, Cemil Atlas İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi H.N.H., pandemi sebebiyle okullara ara verildiği dönemde kendi rızasıyla başörtüsü takmaya başladı. Başı açık olan annesi, kızının bu kararına itiraz etmeyip saygı duyarak destek verdi. Ancak pandemi sonrası yüz yüze eğitimin başlaması nedeniyle 4 Mart günü gittiği okulunda, başka bir sınıf öğretmeni olan ancak Müzik dersine giren Ercan T. İsimli öğretmen, 4. Sınıf öğrencisi H.N.H’den başını açmasını istedi. Öğrencinin başını açmayacağını söylemesi üzerine öğretmen Ercan T., öğrencisi H.N.H'ye başını örtmesinin yanlış olduğunu belirterek açması için zorladı. Öğrencinin başını açmamak için direnmesine rağmen zorla başı açtırıldı.

Bir sonraki gün olan 5 Mart Cuma günü sabah okuluna giden kız öğrenci H.N.H., bu kez de Okul Müdür Yardımcısı Nilay P.’nin baskılarına maruz kaldı. Müdür yardımcısı Nilay P., öğrenciye başını açmasını, diğer öğrencilere kötü örnek olacağını söyledi. Öğrencinin bu isteği kabul etmemesi üzerine okula almayarak okul girişindeki güven kulübesine oturtan müdür yardımcısı Nilay P., öğrencinin annesi S.P.’yi arayarak, “Senin çocuğun başını açmıyor, başı kapalı okula alamam. Okulda kötü örnek oluyor" ifadelerini kullandı.. Bunun üzerine öğrenciyi, dedesi yarım saat kırk dakika kadar bekletildiği güvenlik kulübesinden alarak evine götürdü.

İlkokul öğrencisine skandal müdahale iddiası ile ilgili etiketler İzmir Bayraklı Öğrenci başörtüsü Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.