İzmir'de göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu ölenlerin sayısı 9'a yükseldi

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan tekne battı, ilk aşamada 4 kişinin cesedine ulaşıldı, 1 kişi kurtarıldı. Son gelen bilgilere göre ise hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükseldi.

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, içerisinde düzensiz göçmenlerin olduğu tekne battı, ilk aşamada 4 kişinin cesedine ulaşılırken, 1 kişi kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, içerisinde göçmenlerin olduğu tekne, Karaburun açıklarında alabora oldu.

Yürütülen çalışmalar sonucu ilk aşamada 4 kişinin cesedine ulaşılırken, 1 kadın ise kurtarıldı.

Kurtarılan kadının verdiği bilgi doğrultusunda, kayıp göçmenler olabileceği ihtimali göz önünde bulundurularak bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı.

ÖLÜ SAYISI 9'A YÜKSELDİ

Son gelen bilgilere göre ise tekne faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükseldi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"09 Ekim 2018 tarihinde saat 23.54’te, üzerinde can yeleği bulunan ve bütün kıyafetleri ıslak olan Irak uyruklu bir kadının İzmir ili Karaburun İlçe Jandarma Komutanlığına giderek yardım talep ettiği bilgisi alınmıştır.

Bahse konu şahıstan alınan ilk ifadede, 08 Ekim 2018 tarihinde saat 20.00 sularında bir tekne ile denize açıldıkları, tekne içerisinde yaklaşık 35 kişi oldukları, denize açıldıktan kısa bir süre sonra teknelerinin su alarak battığı ve kendisinin denizde sürüklenerek Kuyucak Plajından karaya çıktığı, diğer şahısların ise kaybolduğu öğrenilmiştir.

Söz konusu ifadeye istinaden kayıp olduğu değerlendirilen düzensiz göçmenlerin bulunması maksadıyla görevlendirilen 1 Sahil Güvenlik Korveti, 2 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Uçağı ve 1 Sahil Güvenlik Helikopteri tarafından denizde, Jandarma ve Emniyet birimleri tarafından ise karada arama kurtarma faaliyetine başlanmıştır.

Müştereken icra edilen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde, ifade veren göçmen dışında 2 düzensiz göçmenin karada, 2 düzensiz göçmenin ise denizde olmak üzere toplam
4 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır.

Kayıp olduğu değerlendirilen yaklaşık 30 düzensiz göçmenin bulunması maksadıyla arama kurtarma faaliyetlerine halen devam edilmektedir."

 

İzmir'de göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu ölenlerin sayısı 9'a yükseldi ile ilgili etiketler İzmir göçmen teknesi battı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.