İzmir’de evlat nöbeti tutan baba: Olaydan önce binayı boşalttılar

HDP İzmir İl Başkanlığı'na dün düzenlenen saldırı sırasında HDP binası önünde evlat nöbeti tutan Mehmet Laçin saldırı anıyla ilgili birbirinden çarpıcı iddialarda bulundu. Saldırı öncesi ve sonrasında HDP binasının karşısındaki nöbet çadırında bulunan Laçin, saldırıdan önce binanın boşaltıldığını iddia etti.

İzmir’de dün öğle saatlerinde, 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının ikinci katındaki HDP il binasına silahlı saldırı düzenlendi. Eskiden sağlık çalışanı olarak görev yapan Onur Gençer isimli şahsın düzenlediği saldırı sonucunda parti çalışanı Deniz Poyraz hayatını kaybetti.

SALDIRI ANINDA EVLAT NÖBETİNDEYDİ

HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırı sırasında çocuğu dağa çıkarılarak PKK saflarında tutulan baba Mehmet Laçin de evlat nöbetindeydi. 

2 senedir evlat nöbetinde olan Mehmet Laçin, binaya giren HDP’lileri sima olarak tanıdığı belirtirken, saldırı öncesinde 'gözlüklü', 'ufak boylu' ve 'beyaz gömlekli' olarak tarif ettiği HDP’lilerin binadan ayrıldığını söyledi.

"SALDIRI ÖNCESİ BİNA BOŞALTILDI"

İşte Laçin'in saldırı anıyla ilgili yaptığı açıklamalar;

- Bu 'gözlüklü' tahminim il başkanı çünkü basına hep o konuşuyordu. Bir o bir de bu 'ufak boylu'. Şimdi bunların yanında biri daha var 'beyaz gömlekli'. Bunlar 3 kişi HDP İl Başkanlığı'ndan çıktı.

- Bu 3 kişiden 'beyaz gömlekli' sola doğru pastanenin önünden Şok'a doğru gitti. Ama 'ufak boylu' ile il başkanı (gözlüklü) koridorda kaldı ve 'gözlüklü'ye benim pankartımı işaret etti. Ondan sonra benim olduğum tarafa geçtiler ve devam ettiler.

-İçeride kaç HDP'li varsa çıkardılar, olaydan önce binayı boşalttılar. Olay sırasında ben de dahil çevredekiler, emniyet filan içerinin dolu olduğunu zannettik.

İzmir’de evlat nöbeti tutan baba: Olaydan önce binayı boşalttılar ile ilgili etiketler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.