İzmir'de çok sayıda kişi hastanelere koştu, Tunç Soyer, "Bir bardak suda kopan fırtına" dedi

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçelerinde şebeke suyunu kulladıktan sonra fenalaştığını belirten çok sayıda kişi hastanelere akın etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Sorun yine bir bardak suda kopartılan fırtına gibi" şeklinde konuştu.

İzmir'in Buca ilçesinde şebeke suyu kullandıktan sonra fenalaştıklarını öne süren çok sayıda vatandaş dün hastaneye başvurdu.

İzmir'de çok sayıda kişi hastanelere koştu, Tunç Soyer, "Bir bardak suda kopan fırtına" dedi

Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'ne şebeke suyu nedeniyle rahatsızlandıklarını belirten, aralarında çocuk ve bebeklerin de olduğu çok sayıda kişi müracaat etti.

Hastaneye gelen vatandaşlar, içtikleri ve kullandıkları suda kötü bir tat ve koku olduğunu belirterek, mide bulantısı, baş dönmesi gibi rahatsızlıkların meydana geldiğini söyledi.

İzmir'de çok sayıda kişi hastanelere koştu, Tunç Soyer, "Bir bardak suda kopan fırtına" dedi - Resim : 2

TUNÇ SOYER: BİR BARDAK SUDA KOPARILAN FIRTINA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı. Soyer, konunun teknik bir hatadan kaynaklandığını belirterek, "Sorun yine bir bardak suda kopartılan fırtına gibi. Yani sadece klor dozajıyla ilgili bir sorun. O da çok kısa sürede giderildi." dedi.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İZSU) dün yaptığı açıklamada, Gaziemir ilçesinde şebeke suyunun tat ve kokusunu etkileyen kısa süreli bir arıza yaşandığı ancak bu sorunun insan sağlığına olumsuz bir etkisinin bulunmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verilmişti:

"Tahtalı Barajı'nın suyunun arıtılarak kente verildiği Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kısa süreli bir teknik arıza meydana gelmiş, gereken müdahale hızla yapılarak sorun giderilmiştir. Gerekli numuneler alınarak, testler yapılmış ve insan sağlığına zarar verecek herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Klor oranındaki değişim nedeniyle gözlenen tat ve kokudaki farklılığın (tricloramine kaynaklı kokunun) giderilmesi için şebekedeki suyun tahliyesi gerektiğinden sorundan etkilenen Gaziemir Bölgesinde 2 saat süreyle su kesintisi uygulanacaktır."

 

İzmir'de çok sayıda kişi hastanelere koştu, Tunç Soyer, "Bir bardak suda kopan fırtına" dedi ile ilgili etiketler Tunç Soyer İzmir Hastane şebeke suyu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.