İzmir'de cemevleri imar planlarına ibadethane olarak yazılacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 7 cemevinin oy çokluğuyla imar planına ibadethane olarak işlenmesine karar verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2020 yılı Ocak ayı birinci toplantısında, şehrin çeşitli noktalarındaki cemevlerinin imar planlarına ibadet alanı olarak işlenmesine yönelik komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Meclis, oy çokluğuyla; Selçuk, Aliağa, Çiğli, Bayraklı, Bornova ve Konak ilçelerindeki cemevlerinin kentin imar planına ibadethane olarak işlenmesine karar verdi.

İzmir'de cemevleri imar planlarına ibadethane olarak yazılacak!

''KAMU VİCDANINI YERİNE GETİRDİK''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, karar hakkında, "Değil bir ay, bir dakika ertelemeye bile hak olmadığını düşünüyorum" dedi.

Tunç Soyer, "Bizim temelde dayanağımız kamu vicdanıdır. Biz kamu vicdanının gereğini yerine getirmiş bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Belediye meclis toplantısını izlemek için belediye binasına gelen Alevi-Bektaşi toplumunun temsilcileri ise kararı memnuniyetle karşıladı.

İzmir'de cemevleri imar planlarına ibadethane olarak yazılacak! - Resim : 2

''YARIN BAŞKA SORUNLARIN DOĞMASINA SEBEP VEREBİLİRİZ''

Rapor hakkında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, bu kararın hukuksal altyapıyla ilgili birtakım sorunları barındırdığını söyledi.

Hızal, “İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi olarak kararlarımızı alırken, hukuku ön planda tutmalıyız. Bunu kabul etmemiz halinde yarın başka sorunların da doğmasına sebep verebiliriz. Önerge gündemde kalsın, bakanlıktan görüş soralım. Popülist siyasetle adım atmamız ve sonuç almamız zor.” dedi.

İzmir'de cemevleri imar planlarına ibadethane olarak yazılacak! ile ilgili etiketler AK Parti İzmir Tunç Soyer cemevi
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.