İzmir metroda grev ne zaman? Tramvaylar çalışmayacak mı?

İzmir’de toplu sözleşmelerde herhangi bir anlaşma çıkmayınca metro ve tramvayda görev yapan 627 çalışan grev kararı aldı. İzmir’de yaşayan vatandaşlar ise İzmir metro ve tramvay grevi ne zaman başlayacak sorusuna yanıt aradı.

İzmir'de metro ve tramvayda görevli 627 çalışanı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ve arabulucu görüşmelerinden bir sonuç çıkmadı. İzmir Metro A.Ş'nin kapısına asılan grev kararı da vatandaşlar tarafından yakın takibe alındı.

Şirketin Halkapınar İstasyonu yanında bulunan merkezinde bir araya gelen işçiler adına açıklama yapan Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, İzmir Metro A.Ş adına yetkilendirilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile yürüttükleri TİS görüşmelerinin 6 Temmuz tarihinde uyuşmazlık ile sonuçlandığını yineledi.

Resmi arabulucu ile yapılan toplantılarda da herhangi bir sonuç alınamazken 6356 sayılı kanun hükümleri gereğince grev kararı asmak zorunda kalındığı belirtildi.

İZMİR METRO VE TRAMVAYDA GREV NE ZAMAN?

İzmir'de kent içi toplu ulaşımın önemli unsurlarından Metro AŞ ile Türk-İş bünyesindeki Demiryol İş Sendikası arasındaki toplu iş görüşmelerinin olumsuz geçmesi sonrasında grev kararı alındı. Konu hakkında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, toplam 69 maddelik taslağın 60 maddesinde anlaşma sağlandığı, kalan 9 madde üzerinde mutabakat sağlanamadığından sendika tarafından 22 Ekim 2021 günü 05:00'da başlamak üzere grev kararı alındığı belirtildi.

İzmir metroda grev ne zaman? Tramvaylar çalışmayacak mı? ile ilgili etiketler İzmir metro tramvay grev
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.