'1,6 akrabalık oranı nepotizm sayılmaz!'

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, yönetim ve akademik kadrolarında bulunan 27 kişinin akraba çıkmasına ilişkin açıklamada bulundu. Rektörlükten yapılan açıklamada çalışanların yüzde 1,6’sında arabalık bağının tespit edildiği ve buna nepotizm demenin kötü niyetli bir yaklaşım olduğu belirtildi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Saffet Köse, yönetim ve akademik kadrolardan 27 kişi arasında akrabalık bağı olduğunu açıkladı. Bu kişilerden 16'sının ise sınavsız olarak doğrudan şube müdürlüğü kadrolarına atandığı belirtildi.

Üniversitedeki akraba kadrolaşması, CHP Milletvekili Mahir Polat'ın TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesi üzerine ortaya çıktı.

REKTÖRLÜKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan rektörlük, üniversite bünyesinde 1.075 akademik, 579 idari personel olmak üzere toplam 1.654 kişinin çalıştığını belirtti ve "Tüm çalışanların sadece yüzde 1,6’sında akrabalık bağının tespit edilmiş olmasını nepotizm bağlamında değerlendirmek, en basit tabirle kötü niyetli bir yaklaşımın tezahürüdür" ifadelerini kullandı.

Üniversitenin yazılı açıklamasında, akraba kişilerin üniversitenin 2010'daki kuruluşunda görev aldıkları ve emek verdikleri belirtildi. 27 kişinin akraba çıktığı okulda, bu sayıya okul açıldıktan sonra aile ilişkisi kuranların da dahil olduğu duyuruldu. Rektörlük bazı rakamlar vererek okulda liyakatin olduğunu, "ahlâki kurallara ve etik ilkelere aykırı bir durumun" söz konusu olmadığını öne sürdü.

Üniversitenin açıklamasının tamamı şöyle:

'1,6 akrabalık oranı nepotizm sayılmaz!' ile ilgili etiketler İzmir üniversite akraba katip çelebi üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.