İzmir HDP'ye yapılan saldırının protestosunda arbede yaşandı

HDP İzmir İl Binası'nda Deniz Poyraz'ın öldürülmesiyle sonuçlanan saldırı, İstanbul Şişhane'de protesto edildi. Şişhane'de toplanan grubun dağılması sırasında bir kişinin polisin kafasına flama sopasıyla vurduğu iddiasıyla arbede yaşandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Binasında gerçekleştirilen ve Deniz Poyraz adlı bir parti çalışanının öldürüldüğü saldırıyı protesto etmek isteyen bir grup, saat 16.00'da Şişhane Meydanı'nda toplandı.

İzmir HDP'ye yapılan saldırının protestosunda arbede yaşandı

Ellerinde Deniz Poyraz'ın fotoğrafları ve dövizler bulunan grup üyeleri bir süre saldırı aleyhine slogan attı. HDP İstanbul İl Başkanlığı öncülüğünde gerçekleşen eyleme katılan parti ve sivil topluk kuruluşları yöneticilerinin yaptığı konuşmaların ardından oturma eylemi gerçekleştirildi.

İzmir HDP'ye yapılan saldırının protestosunda arbede yaşandı - Resim : 2

POLİSİN KAFASINA FLAMAYLA VURUNCA ARBEDE YAŞANDI

Yaklaşık 1 saat süren protesto eylemi sonrası, grubun dağılması esnasında, iddiaya göre, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin polisin kafasına flama sopasıyla vurmasının ardından arbede yaşandı.

Polise flama sopasıyla vuran kişi gözaltına alınırken, bazı grup üyeleri de polisi protesto etti. Protestocuların kalkanla ittirilerek uzaklaştırılması sırasında da küçük çaplı arbedeler devam etti. Grup üyelerinin Tünel Meydanı'na kadar uzaklaştırılmasının ardından protestolar sona erdi.

DHA

İzmir HDP'ye yapılan saldırının protestosunda arbede yaşandı ile ilgili etiketler HDP protesto şişhane İzmir HDP saldırı Deniz Poyraz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.