İzmir, Foça nerede? Foça'ya nasıl gidilir? Otobüs var mı?

Tatil mevsiminin gelmesiyle birlikte tatilciler İzmir'e akın etmeye başladılar. Tatilcilerin en çok tercih ettiği illerimizden biri olan İzmir'de Foça'ya ulaşım büyük merak konusu oldu. Temiz ve güzel kumsalları olan Foça'yı vatandaşlar, İzmir'in neresinde olduğunu araştırmaya başladı. Peki İzmir, Foça nerede? Foça'ya nasıl gidilir? Otobüs var mı? Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin en gözde tatil merkezlerinden biri olan İzmir, Foça'ya tatilciler akın etmeye başladılar. Temiz deniz ve güzel kumsalları bulunan Foça'ya ulaşımı tatilciler araştırmaya koyuldular. Peki İzmir, Foça nerede? Foça'ya nasıl gidilir? Otobüs var mı? Detaylar haberimizde...

FOÇA NEREDE?

Adını foklardan alan Foça, İzmir’in kuzeybatısında yer alan bir sahil ilçesi. Ege Bölgesi’nde yer alan Foça, kuzey doğuda Aliağa, doğu ve güneyde Menemen, batı ve kuzeyde Ege deniziyle çevrili. Güney sınırını Gediz Irmağı’nın belirlediği Foça’da, Gediz, geniş menderesler çizerek ilçenin güney doğusunda denize dökülüyor.

İzmir’e 60 km mesafede bulunan Foça, Bergama’ya 87 km, Selçuk’a 140 km, Çeşme’ye 152 km, Ayvalık’a 133 km, Pamukkale’ye 303 km, Çanakkale’ye ise 317 km uzaklıkta.

FOÇA'YA NASIL GİDİLİR?

Foça’ya en yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes. Havalimanı ile Foça arasındaki mesafe 90 km. Havalimanından Foça’ya ulaşmak için İZBAN (banliyö tren), otobüs ve araç kiralama seçenekleri bulunuyor.

FOÇA NASIL GİDİLİR?

Adnan Menderes Havalimanından Foça’ya gidiş
Adnan Menderes Havalimanı’ndan geçen İZBAN treni ile Foça’ya en yakın durak olan Hatundere İstasyonu’na gelip, istasyondan kalkan 744 numaralı Foça-Hatundere ESHOT otobüsü ile Foça’ya gidilebilir. Otobüsler İZBAN treni ile koordineli çalışıyor. Havalimanından Foça’ya gidiş yaklaşık 2 saat sürüyor (5,20TL). Havalimanında İZBAN’da kullanacağınız İzmirim Kartından alın.

Adnan Menderes havalimanı araç kiralama diğer bir alternatif. Gaziemir, Karşıyaka, Menemen güzergahını kullanarak 1,5 saatlik bir yolculukla Foça merkeze ulaşırsınız.

İZMİR OTOGARDAN FOÇA’YA NASIL GİDİLİR?

İzmir Otogarından Foça dolmuşları var. Havalimanından ESHOT’un 204 numaralı Havalimanı-Bornova Metro otobüsüne binip oradan otogara geçip Foça dolmuşlarına binin. Alternatif olarak İZBAN Turan durağında inip yolun karşısından geçen Foça dolmuşlarına binebilirsiniz. Yolculuğun toplam süresi 2,5 saat, ücret ise 20-30₺ arasında.

Araçlar İzmir Otogarından 101 ve 102 nolu perondan hareket diyor. İzmir’den hareket saatleri 06:00’da başlıyor ve her yarım saat, 40 dakikada bir kalkıyor. Son İzmir-Foça seferi saati 21:30. Eski Foça’dan ise İzmir dolmuş seferleri sabah 06:30’da başlıyor. Son Foça-izmir seferi saat 23:00’te kalkıyor.

İzmir’den yeni Foça’ya nasıl gidilir: İzmir-Foça dolmuşları EÜ Kampüs, Bölge Metro (Özkanlar Bornova), Bayraklı, Turan (Havalimanı Aktarma), Naldöken, Soğukkuyu, Dedebaşı, Serinkuyu, Çiğli, Ulukent, Ulukent 2, Menemen, Ilıpınar, Gerenköy, Bağarası ve Foça rotasını takip ediyor. Dolmuşlar yaklaşık 1 saate Foça’ya varıyor.

Bornova’dan Foça’ya gidecekler EÜ Kampüs, Bölge Metro (Özkanlar Bornova) durağını; Karşıyaka’dan Foça’ya gittmek için Soğukkuyu, Dedebaşı, Serinkuyu durakalarında bekleyin.

Karşıyaka’dan Foça’ya otobüsle nasıl gidilir?
Karşıyaka İskele – Menemen arasında sefer yapan 400 numaralı otobüs ile Menemen’e gidip oradan 744 (Foça-Menemen Hatundere Aktarma) ve 745 (Yeni Foça – Biçerova Aktarma) numaralı otobüs aktarması yapmanız gerekiyor. Otobüs oradan da Yeni Foça’ya geçiyor. ESHOT Menemen-Foça kalkış saatleri için tıklayın.

Ankara ve İstanbul yönünden Foça’ya ulaşmak isteyenlerin önce İzmir’e ulaşması gerekiyor. İzmir-Çanakkale yolunun 39. km’sinden sola sapıp 26 km sonra Foça’ya ulaşabilirsiniz. İzmir şehir merkezinde Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Menemen’den sonra Buruncuk’u geçince ilk ışıklardan sola döndüğünüzde Foça yoluna çıkmış oluyorsunuz.

İZMİR'DEN FOÇA'YA NASIL GİDİLİR?

İstanbul’dan Foça’ya nasıl gidilir?
İstanbul-Foça arası 500 km ve yaklaşık yolculuk 6 saat süsüyor. Özel aracınızla İstanbul, Gebze, Bursa, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Susurluk, Balıkesir, Akhisar, Manisa, Menemen ve Foça rotasını takip edin. İzmir’e girmenize gerek yok. Manisa’dan Menemen’e geçin.

Aracınız yoksa ve İstanbul’dan Foça’ya gitmek isterseniz alternatif bir yol daha var. Deniz otobüsüyle Bandırma’ya geçip, oradan trenle Menemen’e gidebilirsiniz. Menemen’den Foça dolmuşları geçer. Yarım saat sonra Foça’dasınız.

Şehirler arası otobüs kullanmak isterseniz Türkiye’nin hemen her yerinden İzmir’e şehirler arası otobüs seferleri bulunuyor. Yaz aylarında ise direkt Foça’ya hareket eden otobüs seferleri de olabilir. Online Foça otobüs bileti alırken Foça diye de aratın.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yaz aylarında Foça’ya direkt vapur seferleri var. Hafta sonları karşılıklı düzenlenen seferler sabah saat 08.00’de ve 18.00’de Karşıyaka-Konak-Foça güzergahı ile yapılıyor. Foça’dan kalkış ise 10.05 ve 20.05’te. Foça-Karşıyaka seferlerinin ücretleri tam 12TL, öğrenci 8TL.

İzmir, Foça nerede? Foça'ya nasıl gidilir? Otobüs var mı? ile ilgili etiketler tatil Turist
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.