İzmir-Çeşme otoyolunda çıkan yangının nedeni belli oldu

İzmir’in Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi'ndeki makilik alanda çıkan yangına müdahale devam ediyor. Yangının bölgede bulunan bir çiftlikte çalışan işçilerin kaynak yaptığı esnada çıkarttığı kıvılcım nedeniyle çıktığı iddia edildi.

İzmir’in Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi'ndeki Kutlu Aktaş Barajı yanındaki makilik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 4 helikopter. 15 arozöz, 4 dozerle müdahale edilmeye başlandı. Yangın otoban ve rüzgar enerji santrallerine yaklaştı. Ekipler, yangının ormanlık alana sıçramaması için çalışmasını sürdürüyor.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, İzmir-Çeşme otoyoluna kadar ilerledi. Bu nedenle, İzmir-Çeşme otoyolunun Uzunkuyu mevkii, makilik alanda çıkan yangın nedeniyle trafiğe kapandı.

YANGININ SEBEBİ 'KAYNAKTAN ÇIKAN KIVILCIM' İDDİASI

Edinilen bilgiye göre yangının, bölgede bulunan bir çiftlikte çalışan işçilerin kaynak yaptığı esnada çıkarttığı kıvılcım nedeniyle çıktığı iddia edildi. Yangında ihmali olan kişiler hakkında adli işlem başlatıldı.

 


.

İzmir-Çeşme otoyolunda çıkan yangının nedeni belli oldu ile ilgili etiketler İzmir Çeşme Yangın otoyol
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.