İzmir Büyükşehir'de adrese teslim ihale skandalı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen tıbbi atık ihalesinde adrese teslim şartname iddiası tartışma yarattı.

İhalenin teknik ve idari şartnamesinde sıralanan maddelerde, Bursa’da faaliyet gösteren ERA firmasına işaret edildiği öne sürüldü.

Odatv'nin haberine göre; Şartnamede, ihaleye girecek şirketlerden, “ayda 250 ton tıbbi atığın, toplama ve taşıma işi ile birlikte, sterilizasyon işlemine tabii tutulduğu tek bir sterilizasyon tesisini kurmuş ve işletmiş olduğunu gösteren belgeler” istendi. Bunu yerine getiren şirketlerin tamamının belgeleri idareye sunması talep edildi.

DİĞER İLLERDE BU DENEYİM ARANMIYOR

Fakat İstanbul, Bursa, Gaziantep, Adana gibi büyük illerde bile bu iş deneyim belgesinin istenmediği iddia edildi. Öyle ki teknik şartnamenin sterilizasyon için istenen şartlarında, kovalı tıbbi atık toplama-taşıma sisteminin de sadece ERA firmasında olduğu iddiası dikkat çekti. ERA firmasının ise söz konusu sistemi Boudtech adlı bir Amerikan firmasından Türkiye’ye getirdiği öne sürüldü.

Ayrıca yine tıbbi atık ihalesi olmasına rağmen alınacak sistem için “93/42 EEC” yani tıbbi cihaz yönetmeliğine uygun cihaz istenmediği görülüyor. ERA firmasının da bu belgeye sahip olmadığı ileri sürüldü.

Söz konusu idari ve teknik şartnameye de bu nedenlerden dolayı adrese teslim ihale olduğu iddiasıyla tepki gösteriliyor.

İzmir Büyükşehir'de adrese teslim ihale skandalı! ile ilgili etiketler İzmir Büyükşehir Belediyesi ihale
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.