İzmir bayrağı, İzmir parası...

CHP’li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir için ayrı bir ‘bayrak’ ve ‘para’ çalışması içinde olduğu ortaya çıktı. TÜRSAB acenteleri ile görüşmesinde skandal isteğini açıklayan Soyer'e ait videoyu Takvim yayınladı.

Daha önce İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen 9 Eylül'e alternatif üretme girişimine soyunan ve "3 Mayıs'ın "Dünya İzmirliler Günü" olarak kutlanacağı"nı ifade eden Soyer bu kez de eyalet planını açık etti.

TAKVİM'in haberibe göre geçtiğimiz hafta TÜRSAB acenteleri yetkilileriyle bir zoom toplantısı yapan Soyer, 'İzmir bayrağı' ile ilgili bir çalışma yapıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı;
Soyer'in skandal açıklamaları şu şekilde:

İZMİR BAYRAĞI ÇALIŞMASI
Şimdi aslında şöyle bir şey söylemek isterim bir akademisyen hocamız çok uzatmadan anlatmak istiyorum size. İzmir bayrağıyla ilgili bir çalışma yaptı ve çalışma çok ilginç bir sonuç ortaya çıkardı. 1800'lerde hatta biraz daha öncesinden itibaren İzmir'in bir bayrağı olmuş yeşil, beyaz çizgili bir bayrak. Kentlerin bayrakları varmış o dönem ama çok az sayıda kentin bayrağı varmış izmir'de dünyadaki bayraklı kentlerden biriymiş biz tabi büyük bir heyecanla dinledik sonra hoca bunu bir akademik makale haline getirdi daha basmadık yakında basacağız.

"AKLIMDA BİR 'İZMİR PARASI' ÇIKARMAK VARDI"
Fakat bunu şunun için anlattım; Benim aklımda bir 'İzmir Parası' çıkarmak vardı hatta buna İZ Coin diye bir isim de koymuştum.

"EYALET KURMA ÇABAN OLDUĞU ANLAŞILIR"
Sonra bu bayrakta çıkınca arkadaşlar beni uyardılar dediler ki; 'Senin bir eyalet kurma çaban olduğu anlaşılır, sonuçta İzmir'i memleketten kopartacak bir çalışma olarak algılanır. Duralım bunun ismini değiştirelim' dediler.

ÖZYÖNETİM SÖYLEMLERİNİ AKILLARA GETİRDİ
CHP'li Soyer'in HDP'nin, PKK'lılar tarafından hendek kazılarak sokakları savaş alanına çevirmek istediği dönemde sıkça dile getirdikleri "öz yönetim" söylemlerini akıllara getiren bu çıkışı Soyer'in HDP'ye olan desteğini de hatırlattı.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, PKK'ya destek bildirisine imza atan üç kademisyeni belediyenin şirketine yönetici olarak atamış ve Büyükşehir'in organizasyon ihalelerini de HDP'li Ahmet Saymadi'ye vermişti.

İzmir bayrağı, İzmir parası... ile ilgili etiketler Tunç Soyer İzmir eyalet

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.