İzleyiciler Diriliş Ertuğrul'un 'Kızıl Elma' vurgusuyla çoştu!

TRT 1 ekranlarının reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul'da Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinin müjdelendiği 'Kızıl Elma' geçtiğimiz akşam gündeme oturdu.

Çarşamba günleri zirveyi kimselere kaptırmayan TRT dizisi Diriliş Ertuğrul'da yayınlanan bir sahne sosyal medyanın gündemine oturdu.

"FETİH YOLUNU AÇMIŞ OLACAĞIZ!"

Diriliş Ertuğrul'un 101. bölümünde Ertuğrul Bey, "Kutlu Türk beyleri, bu gazayla yalnızca Karacahisar'ın fetih yolunu açmış olmayacağız. Nikea'nın (şimdiki İznik) ve Constantine'nin de fetih yolunu açmış olacağız" şeklinde konuşur.

"HEDEFİMİZ KIZIL ELMA'DIR"

Türk beylerine yaptığı konuşmasına devam eden Ertuğrul Bey, "Eğer oraları fetih etmek bize nasip olmasa dahi, inanırım ki; neslimizden bir kahraman gelip inanmış ordusuyla, Constantine'nin surlarına dayanıp şanlı islam sancağını o surlara dikecektir. Karacahisar, Nikea, Constantine bize dar gelir. Hedefimiz Kızıl Elma'dır. Yani güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar olan tüm cihandır. Gaza bizim, gayret bizim, zafer Allah'ındır" sözleri, sosyal medyada çılgınlık başlattı.

Dizide yer alan bu sözler sosyal medyanın gündemine oturdu.Twitter'da oluşturulan '#KızılElma' etiketine birçok mesaj geldi.

İzleyiciler Diriliş Ertuğrul'un 'Kızıl Elma' vurgusuyla çoştu! ile ilgili etiketler Diriliş Ertuğrul Kızıl Elma İznik İstanbul Fatih Sultan Mehmet son bölüm ertuğrul bey
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.