Çağdaş İstanbul Vakfı, ‘CIF Dialogues’ konferanslarını ‘Duyarlılıklar’ teması ile gerçekleştirdi

Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı (ÇİV), sanat ve iş dünyasının etkili yirmiden fazla ismin konuşmacı olarak katıldığı ‘CIF Dialogues’ konferans serisini, Akbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirdi.

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin sanat ve kültür altyapısının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı (ÇİV) ilk etkinliğini, kurulduğu günden bu yana sanat ve sanatçının yanında olan Akbank’ın ana sponsorluğunda ‘CIF Dialogues’ konferans serisi ile gerçekleştirdi.

“Duyarlılıklar” teması ile düzenlenen, sanat ve iş dünyasının etkili yirmiden fazla isminin konuşmacı olarak katıldığı konferans serisi, mekân sponsoru olan The Sofa Hotel Autograph Collection’da düzenlendi. Mimari konsepti Öney Mimarlık tarafından gerçekleştirilen etkinliğin, video prodüksiyon sponsorluğunu ise Plato Sanat üstlendi.

Konferansın açılış konuşmalarını Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı’nın Kurucu Başkanı Ali Güreli ile CIF Dialogues konferanslarının danışmanı Vanessa Arelle yaptı.

“EĞİTİM ALANINDAKİ EKSİKLİĞİ KAPATMAK TEMEL AMAÇLARIMIZDAN BİRİ”

 CIF Dialogues konferanslarının katılım bedelinin tamamının Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı üzerinde toplanarak, vakfın bundan sonra düzenleyeceği etkinliklere katkı sağlayacağını belirterek Güreli, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı, bundan önceki yıllarda yaptığımız çalışmalar ve çabalarımızın geleneksel boyutları aştığının bir göstergesi. Vakfı ile öncelikle eğitim alanındaki eksikliği kapatmayı, sanata erişimi olmayan çocukların bu dezavantajını ortadan kaldırmayı, devlete bu alanda danışmanlık yapmayı hedefliyoruz. Geçen yıl, Millî Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile Kilis’te bir ilkokul projesinin hayata geçmesi için 62 sanatçımızın katıldığı bir sergi düzenledik ve sergilenen eserlerin satışından elde edilen gelirin tamamı okul binasının inşasına destek amacıyla kullanıldı. Vakfın kuruluşuyla eğitim alanında çalışmalarımız sürdüreceğiz. Amacımız, Türkiye’nin dinamik nüfusunun eğitimine katkı sağlamak ve sanatın izleyicisi değil, katılımcısı olan yeni bireyler yetiştirmek. Bu konferansa katılarak, bu çalışmalara katkı yapan tüm konuklarımıza ve kurulduğu günden bu yana sanat ve sanatçının yanında olan Akbank’a, vizyonerliği ile bizlere her zaman yol gösteren Sayın Suzan Sabancı Dinçer’e teşekkürlerimi sunuyorum.”

Vanessa Arelle ise ‘CIF Dialogues’ konferans serisi ile amaçlarının ‘duyarlılıklar’ üzerine odaklanmak olduğunu söyleyerek, “Her biri alanında uzman olan tüm konuşmacılarımızın, tasarımdan sanata, teknolojiden mimariye farklı deneyimlerini paylaşarak yeni kapılar açacağını biliyorum” dedi.

ALANINDA UZMAN 20’DEN FAZLA İSİM DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

 CIF Dialogues konferansları, “Tasarım ve Kültürel Miras”, “Teknoloji ve İnovasyon”“Sanat, Mimari ve Mekanlar”, “Sanat Dünyası, Kültür ve Diyalog” ve “Ezber Bozanlar” başlıklı 5 ayrı panelle devam etti.

İspanya’da yayımlanan Solar Magazine editörü Igor Ramirez moderatörlüğünde düzenlenen “Tasarım ve Kültürel Miras” konulu oturuma Manolo Blahnik CEO’su Kristina Blahnik, İngiltere’de çalışmalarını yürüten stilist William Gilchrist, ABD ve Türkiye’de faaliyet gösteren Koz Susani Design Kurucu Ortağı Defne Koz, Les Benjamins Kurucu ve Kreatif Direktörü Bünyamin Aydın konuşmacı olarak katıldı. Oturumda kültürel mirasın, çağdaş tasarım üzerindeki etkisi tartışıldı.

“Teknoloji ve İnovasyon” konulu oturum ise Dijital Dönüşüm Derneği Başkanı İsmail Hakkı Polat moderatörlüğünde düzenlendi. NJF Capital Kurucusu olan girişimci ve yatırımcı Nicole Junkermann, University of California’da (UCLA) araştırmacı ve eğitmen olan mimar Güvenç Özel ve Akbank Direkt Bankacılık Genel Müdürü Tolga Ulutaș, teknoloji ve inovasyonun, akademik ve bilimsel araştırmalardan günlük hayata kadar etkilediği alanları tartıştı.

“Sanat, Mimari ve Mekânlar” konulu oturum ise World Architecture Community Kurucu Başkanı Mimar Suha Özkan moderatörlüğünde düzenlendi. Sanat, mimari ve mekânlar arasında simbiyotik ilişkinin ele alındığı oturuma Serpentine Pavilllion 2018 Tasarımcısı mimar Frida Escobedo, Tabanlıoğlu Mimarlık’tan Melkan Gürsel, DIFC Emlak Geliştirme Başkan Yardımcısı Melisa Pezuk, Fransız küratör Anissa Touati konuşmacı olarak katıldı.

Öğleden sonra oturumlarının ilki Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi Rektörü Hasan Bülent Kahraman moderatörlüğünde “Sanat Dünyası, Kültür &İletişim/Sizin İçin Sanatın Anlamı Nedir” teması ile düzenlendi. SMAK’ın sanat yönetmeni ve küratör Philippe Van Cauteren, Prix Pictet’in Direktörü Michael Benson, Çarmıklı Holding CEO’su ve koleksiyoncu Hakan Çarmıklı ve JPMorgan Chase & Co. JPMorgan Chase Sanat Koleksiyonu Direktörü ve Baş Küratörü Charlotte Eyerman oturuma konuşmacı olarak katıldı.

“Ezber Bozanlar” başlıklı son oturum ise Farplas Yönetim Kurulu Başkanı ve ARYA Kadın Yatırımcı Platformu Kurucusu Ahu Büyükkușoğlu Serter moderatörlüğünde düzenlendi. Oturuma konuşmacı olarak katılan Harvard-MIT Sağlık Bilimleri ve Teknoloji Bölümünden Biyomedical Mühendis Mehmet Toner, kar amacı gütmeyen Project Peace Latin America’nın kurucusu ve kreatif direktörü Eglantina Zingg, Norveç Prensesi Märtha Louise ve Reboot the Future Kurucusu Kim Polman kendi deneyimlerini paylaştılar.

ÇAĞDAŞ İSTANBUL SANAT, KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI

 Contemporary İstanbul tarafından bu yıl kurulan Çağdaş İstanbul Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı (ÇİSKEV) gücünü geçmişteki deneyimlerinden ve genç sanatseverlerden alıyor, sanatın gelişmesine ve yayılmasına destek olmayı, paylaşımcı ve katılımcı bir yaklaşımla geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor.

Vakıf, sürdürülebilir, kaynakları ihtiyaca göre doğru kullanan, yereli besleyen, geleceğe yatırım yapan bir sistem oluşturmayı hedefliyor. Tasarlayacağı programla, sorumlu, sürdürülebilir, "araştırma", "uygulama" ve "paylaşma" adımlarıyla şekillenen, izleyici ve katılımcısı ile yaşayan ve gelişen bir sistem kurmayı amaçlıyor.

Eğitim, araştırma, sergi, yayın, konuşma ve misafirhane başlıkları altındaki etkinliklerin hayata geçmesi için yerel ve uluslararası kurumlarla işbirlikleri öngörülüyor.

Çağdaş İstanbul Vakfı, ‘CIF Dialogues’ konferanslarını ‘Duyarlılıklar’ teması ile gerçekleştirdi ile ilgili etiketler sanat çağdaş istanbul vakfı konferans duyarlılık
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.