İzlanda’da bir hastada iki Kovid-19 suşu birden bulundu

Kuzey Avrupa ülkesi İzlanda merkezli biyoeczacılık şirketi deCODE Genetics’in başkanı Kari Stefansson, bir hastaya koronavirüsün iki suşunun birden bulaştığını açıkladı.

Reykjavík Grapevine’nin haberine göre, ikinci suş, Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüsün ilk versiyonunun mutasyonu. Stefansson, bunun muhtmelen bilinen ilk vaka olma özelliğini taşıdığını söyledi.

BAŞKA ÜLKEDE RASTLANMADI

Mutasyona uğramış suş daha agresif, çünkü söz konusu hastayla temas eden diğer kişilerde sadece bu suşa rastlandı. Uluslararası veri tabanlarına göre, İzlanda dışında koronavirüsün bu türüne henüz rastlanmadı.

Ülkede şu ana kadar 588 tanı kondu, 1 yaşlı kadının hayatını kaybettiği bildiriliyor.

SUŞ NEDİR?

Bir bakteri veya virüsun farklı alttürlerinin, aralarında genetik farklılıklar bulunan gruplarına 'Suş' denir. Farklı suşlar arasında, ilaçlara, dış etkilere dayanıklılık vs. özellik değişiklikleri olabilir.

İzlanda’da bir hastada iki Kovid-19 suşu birden bulundu

 

İzlanda’da bir hastada iki Kovid-19 suşu birden bulundu ile ilgili etiketler İzlanda Koronavirüs Korona suş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.