İzlanda soğuğundan sonra şimdi de Sibirya yağışları geliyor! 14 Şubat'a dikkat!

İstanbul'da hayatı felç eden kar yağışı 14 Şubat'ta geri dönüyor. Önceki yağışlar için "İzlanda soğuğu" ifadesini kullanan uzmanlar önümüzdeki yağış içinse "Sibirya yağışları" ifadelerini kullanıyor.

İstanbul'da 24 Ocak gecesi etkili olan kar yağışı, neredeyse tüm kentte yaşamı durdurdu. Binlerce araç yolda kalırken, evlerine gidemeyen vatandaşlar ise Valilik tarafından otellere yerleştirildi. İstanbul'daki bir sonraki şiddetli yağış için 14 Şubat uyarısı geldi.

14 ŞUBAT'TA İKİNCİ YOĞUN KAR YAĞIŞI

Sosyal medyada hava tahminleriyle bilinen Hava Forum tarafından yapılan bir paylaşımda, Türkiye'yi ve İstanbul'u etkisi altına alacak ikinci yoğun kar yağışı için 14 Şubat Sevgililer Günü işaret edildi.

 

'SİBİRYA YAĞIŞLARI' GELİYOR

Önceki yağışlar için "İzlanda soğuğu" ifadesini kullanan hava tahmin kaynakları, önümüzdeki yağış için ise "Sibirya yağışları" tabirini kullanıyor.

VATANDAŞLARDAN YETKİLİLERE 'ÖNLEM ALIN' ÇAĞRISI

Vatandaşların en büyük korkusu ise İstanbul'da yeniden aynı manzaraların yaşanmaması. Kar yağışının hayatı felç etmemesi gerektiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden önlem almasını talep ediyor.

 

İzlanda soğuğundan sonra şimdi de Sibirya yağışları geliyor! 14 Şubat'a dikkat! ile ilgili etiketler Meteoroloji hava durumu İzlanda sibirya
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.