İzinsiz 1 Mayıs gösterisine polis müdahalesi

1 Mayıs'ın tam kapanma sürecine denk gelmesi nedeniyle önceden kutlama yapmak isteyen meslek örgütleri, Ankara'da izinsiz gösteri düzenledi. İzinsiz gösteriye polis ekipleri müdahale ederken, yaşanan arbede kısa sürede büyüdü.

Bugün Türkiye'de, koronavirüs tedbirleri kapsamında geçtiğimiz gün Kabine Toplantısı sonrası açıklanan 17 günlük tam kapanma süreci, saat 19.00'dan itibaren resmi olarak başlıyor.

Ölümcül virüs korona da, dünyada birçok ülkede 1 Mayıs kutlamalarının ertelenmesine neden olurken Türkiye'de her yıl 1 Mayıs kutlamalarında meydanlara dökülen sol partiler ve sendikalar, tam kapanma öncesi bir araya geldi.

YASAK OLMASINA RAĞMEN POLİSE DİRENDİLER

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgede toplu gösteri ve yürüyüşler yasaklandı.

Ancak Ankara'da DİSK, KESK, TMMOB gibi sendika ve odalar yasak kararına rağmen eylem düzenlemek istedi. Daha sonra 1 Mayıs eylemlerine izi vermeyen polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

Birçok eylemci ellerindeki pankartlarla polise saldırdı. Polis kendisine yapılan saldırı sonrası eylemcilere biber gazıyla müdahalede bulundu.

İzinsiz 1 Mayıs gösterisine polis müdahalesi

 

İzinsiz 1 Mayıs gösterisine polis müdahalesi ile ilgili etiketler Ankara 1 Mayıs polis gösteri müdahale

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.