İzdivaç Ablası'ndan 1,5 aylık muta nikah!

FETÖ'nün "İzdivaç Ablası" olduğu ileri sürlen ve ByLock kullandığı gerekçesi ile gözaltına alınıp, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan hakkında açılan davada 7 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan Avukat Özge Elif Hendekçi hakkında ilginç bilgiler ortaya çıktı. Hendekçi'nin örgütün talimatı ile propaganda olarak kullanmak amacıyla hamile kalmak için 1,5 ay süreliğine muta nikahla evlendiği tespit edildi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, mahkeme heyeti dosyayla ilgili kararını verdi. 

Kararda, sanık Özge Elif Hendekçi'nin FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'a giriş sayısı, programı kullanma sıklığı ve yazışma içeriklerinde örgütsel yazışma içeriklerinin bulunduğu ifade edildi.

Sanığın 2015'te İstanbul'da avukatların kaldığı evin sorumlusu olduğuna dair tanık beyanlarının bulunduğu vurgulandı. Üniversiteden yeni mezun olan avukat adayları ile kariyer toplantıları yapmasını ve örgüte bağlılık derecesini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, sanık Hendekçi'ye, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 11 ay hapis cezası verilmesine hükmetti. 

Mahkeme heyeti ayrıca, sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde de karar aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, "izdivaç ablası" olduğu ifade edilen ve ByLock kullandığı tespit edilen avukat Elif Özge Hendekçi'nin, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

İzdivaç Ablası'ndan 1,5 aylık muta nikah!

ÖRGÜT TALİMATI İLE HAMİLE KALDI

FETÖ soruşturmaları kapsamında, kadın şüphelilerin çoğu kez operasyon ve soruşturma zamanlarında hamile olduklarının tespit edildiği vurgulanan iddianamede, örgütün insani ve vicdani bir durum olan hamilelik olgusunu kullanarak, evli olanlara, soruşturma ve kovuşturma süreçlerinden kurtarmak yahut daha hafif şekilde atlatmalarını sağlamak amacıyla hamile kalmaları talimatı verdiğinin altı çizilmişti.

Sanık Hendekçi'nin gözaltına alındığında hamile olduğunun anlaşıldığı ifade edilen iddianamede, şüphelinin nüfus kaydı incelendiğinde 22 Ocak 2017'de evlendiği, 10 Mart 2017'de yani evlendikten yaklaşık 1.5 ay sonra boşandığının tespit edildiği aktarılmıştı.

Hendekçi'nin adeta muta nikah yapmış gibi evlenip hamile kalmasının ardından boşanması örgütün taktiği olarak değerlendirildi.

İddianamede bu duruma dikkat çekilerek, Hendekçi hakkında ByLock programını kullanması nedeniyle ağır soruşturma tedbirlerinin uygulanmamasını sağlamanın amaçlandığı vurgulandı.

Hendekçi hakkında ağır soruşturma tedbirleri uygulanması halinde (tutuklama) ise mağduriyet propagandası amacıyla kullanılmasına yönelik olarak örgütsel taktik ve strateji kapsamında hamile kaldığına işaret edildi.

Dava dosyasında sanığın ByLock yazışmalarına ve gruplarına ilişkin bilgilerin de yer aldığı ifade edilmişti.

İzdivaç Ablası'ndan 1,5 aylık muta nikah! ile ilgili etiketler nikah Hamile FETÖ İstanbul ByLock özge elif hendekçi izdivaç ablası ağır ceza
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.