İYİ Parti'li Lütfü Türkkan 'mültecilere okul' iddiasını sürdürdü...

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, İzmir'in Konak ilçesindeki Necatibey Ortaokulu'nun yıkılıp mülteciler için yeniden yapılacağını iddia etti. Resmi makamlarca günlerdir yalanlanan iddiayı Twitter hesabından paylaşan Türkkan, "Önce silahsız istila ettiler. Sıra kültür mirasımıza geldi" ifadeleriyle vatandaşları kışkırtmaya çalıştı.

İzmir'in Konak ilçesinde bir okulun yıkılıp yerine mülteciler için okul yapılacağı öne sürüldü.

Bu iddia üç gün önce İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, geçtiğimiz gün de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yalanlandı.

Ancak bu yalanlamalar İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan için yeterli olmadı.

MÜLTECİLERE OKUL YALANI

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda mülteciler üzerinden vatandaşları kışkırtan Türkkan, "Önce silahsız istila ettiler. Sıra kültür mirasımıza geldi." dedi.

İYİ Parti'li Lütfü Türkkan 'mültecilere okul' iddiasını sürdürdü...

Türkkan, paylaşımının devamında "İstiklal Madalyası sahibi Milli Eğitim Eski Bakanı Mustafa Necati’nin adını taşıyan İzmir’deki 93 yıllık tarihi okul, sığınmacılara okul yapılmak üzere yıkıldı." ifadelerini kullandı.

LÜTFÜ TÜRKKAN KİMDİR?

Lütfü Türkkan, 5 Şubat 1959 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiş Türk siyasetçisidir.

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulu ve Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü'nde Önlisans yaptı. Makedonya Kiril Metodij Üniversitesi Türkoloji Bölümü'nü bitirdi.. Doce Golcev Üniversitesi Türkoloji Bölümü'nde yüksek lisans öğrenimi gördü.

Ticari hayatına 1986 yılında Kristal Cam firması ile başladı. 1992-1997 yılları arasında Türkkan Uluslararası Nakliyat Firmasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 1997 yılında Bitkisel Ham Yağ üretmek üzere, Dilovası Organize Sanayi Bölgesinde TÜGMAD Türkkan Gıda Mad. San. ve Tic. A.Ş'yi kurdu.

Kocaeli Sanayi Odası Meclis Üyeliği ile Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komite Üyeliği, Bursaspor As Başkanlığı, Vardar Spor ve Karagümrükspor Başkanlığı yaptı. Rumeli Türkleri Kültür Dayanışma Derneği ve Rumeli Eğitim Vakfı'nda Başkanlık görevinde bulundu.

2011-2015 yıllarında MHP'den Kocaeli milletvekili olarak görev yaptı. Bu dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyesi oldu. MHP'de parti içi muhaliflerin yanında yer almış, ardından İYİ Parti'nin kurucularından oldu ve Genel İdare Kurulu'na seçildi. 5 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti Basın Yayın ve Medya'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde Kocaeli milletvekili seçildi. 27. dönemde Grup Başkanvekilliği'ne seçildi.

İyi düzeyde İngilizce ve Rusça, orta düzeyde Makedonca ve Bulgarca bilmekte olup evli ve 4 çocuk babasıdır.

İYİ Parti'li Lütfü Türkkan 'mültecilere okul' iddiasını sürdürdü... ile ilgili etiketler İYİ Parti Lütfü Türkkan Mülteci Okul İzmir Konak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.