İYİ Parti'li isimlerle 'İnce' temas

Yeni parti kurma hazırlıkları son sürat devam eden Muharrem İnce'den İYİ Parti hamlesi geldi. CHP'den 3 milletvekilini partisine katacağı söylenen İnce'nin İYİ Parti'den de bazı milletvekillerini transfer edeceği öne sürüldü. İnce'nin partisine geçmesi muhtemel isimlerin, İYİ Parti - HDP yakınlaşmasından rahatsız olan isimler olduğu konuşuluyor.

CHP içindeki muhalif tutumunu 'Bin Günde Memleket Hareketi' adı altında hareketleştiren Muharrem İnce mart ayında yeni partisi Memleket Partisi'ni kuracak.

Sivas'ta başlattığı hareket sonrasında adımlarını hızlandıran Muharem İnce'nin CHP içinde 'ulusalcı kanat' olarak nitelendirilen isimleri yanına çekeceği konuşuluyor.

CHP içindeki mevcut işleyişin yanı sıra Genel Merkez'in HDP ile kurduğu ittifaktan rahatsız olan milletvekillerinin Muharrem İnce'nin partisine katılacağı ifade ediliyor.

KILIÇDAROĞLU'NA MEKTUP YAZAN MİLLETVEKİLLERİNE TEKLİF 

Bu çerçevede CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazan ve 'parti içerisindeki demokrasinin işletilmesi', HDP ile araya mesafe konulması' ve 'yürütülen gizli anayasa çalışmasının kamuoyuna açıklanması' gibi taleplerini ileten CHP'li İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’a teklif götürüleceği belirtiliyor.

10'A YAKIN CHP'Lİ İNCE'Yİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre: Yine bu isimlerin yanı sıra Yalova Milletvekili Özcan Özel’in de adı Muharrem İnce'nin yeni partisi için geçen isimler arasında. Bu kişiler dışında parti içi muhalefet eden 10'a yakın kişinin de Muharrem İnce'nin çalışmalarını yakından takip ettiği, partinin kurulmasının ardından istifa ederek İnce'nin yanında yer alabilecekleri belirtiliyor.

İNCE İYİ PARTİ'Lİ İSİMLERLE DE TEMASA BAŞLADI

Diğer yandan kulislerde Muharrem İnce'nin İYİ Parti'den bazı milletvekilleri ile temasa geçtiği konuşulmaya başlandı.

İYİ Parti'den istifa eden ve 'milli çizgiye' sahip olduğu değerlendirilen İsmail Koncuk ve İsmail Ok ile diyalog kanallarının açık tutulduğu ifade ediliyor.

İYİ Parti'nin HDP ile yakın temasından rahatsız olan isimlerle görüşüleceği, bu kişileri Memleket Partisi'ne katılması hedefleniyor.

 İnce’nin bu hamlelerle CHP’den ve İYİ Parti’den isimler ile HDP’den uzak, teröre mesafeli, her kesime hitap eden ‘yerli ve millî’ bir parti kurmayı hedeflediği ifade ediliyor.

Öte yandan, parti logosu büyük ölçüde hazır olan İnce’nin, genel merkez kurmak için de Çankaya’da bir bina seçtiği, kullanıma hazır hâle getirildikten sonra çalışmaların buraya taşıyacağı belirtiliyor.

İYİ Parti'li isimlerle 'İnce' temas ile ilgili etiketler Muharrem İnce CHP İYİ Parti milletvekili Memleket Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.