İyi Partili Hasan Subaşı: HDP'ye Husumet duymam için neden yok, Demirtaş tahliye edilmeliydi

Millet İttifakı'nın ortağı İYİ Parti ve HDP arasında yaşanan kriz yerini yumuşamaya bıraktı. Buna örneklerden biri de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yakın isimlerden Antalya Milletvekili Hasan Subaşı'ndan geldi. Subaşı skandal bir açıklamaya imza atarak, "HDP’nin de avukatı olamam. Husumet duymam için bir neden yoktur. Demirtaş AİHM karar verdiğinde tahliye edilmeliydi." dedi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Medyascope TV’de HDP'ye ve tutuklu eski eş başkan Selahattin Demirtaş'a destek veren açıklamalarda bulundu. 

İyi Partili Hasan Subaşı: HDP'ye Husumet duymam için neden yok, Demirtaş tahliye edilmeliydi

HDP'YE HUSUMET DUYMAM İÇİN BİR NEDEN YOK

Subaş açıklamasında, "Selahattin Demirtaş’ın ben hukukçusu avukatı değilim, HDP’nin de avukatı olamam. Husumet duymam için bir neden yoktur. Rakip partilerdir. Övemem de ben HDP’yi hiçbir partiyi övemem ama hiç birini de şeytanlaştıramam. Husumet duyamam” dedi.

DEMİRTAŞ TAHLİYE EDİLMELİ

“Demirtaş tahliye edilmeli miydi?” şeklindeki soruya Subaşı, “Demirtaş AİHM karar verdiğinde tahliye edilmeliydi. Tabiki tahliye edilmeli. Bu fazladan oldu. Hem AİHM hem Anayasa Mahkemesi karar vermişse bu kararların bir nevi siyasi olduğu ortaya çıktı. İnsan Hakları Mahkemesi de bunu hükmünde belirtmişti. Bunları konuştuğunuz zaman ne oluyor? ‘Acaba HDP’ye yakın mı duruyor?’ deniyor. HDP’yi legal bir parti haline getiren devlettir. Bizim ‘Bu legal değildir’ deme hakkımız yoktur." dedi.

Şubası sözlerine şöyle devam etti: Çünkü devlet belirli kademelerden, kurallardan geçirerek legalize eder. Seçime girerler, parlamento çatısı altına girdikten sonra bizlerden farkı kalmaz. Meclisi de idare eder, başkanları da vardır. Başkanvekili var, kırmızı plaka, devletin yardımını alıyor. Suçlu varsa içinde, devletin görevi bunu tecrit etmektir, HDP’nin yoluna devam etmesini sağlamaktır." 

 

İyi Partili Hasan Subaşı: HDP'ye Husumet duymam için neden yok, Demirtaş tahliye edilmeliydi ile ilgili etiketler HDP İYİ Parti Selahattin Demirtaş Hasan Subaşı Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.