İYİ Parti'li Aytun Çıray Büyükelçiyle alay etti!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Endonezya'da güven mektubunu sunan Büyükelçi Mahmut Erol Kılıç'ın yanlış yönlendirme nedeniyle devlet başkanı ile bir kaç saniye geç tokalaşmasını 'diplomatik' kriz gibi sundu. Çıray bir süre İlahiyat Fakültesi'nde ders veren Kılıç'la bunun üzerinden dalga geçmeye çalıştı. Aslında siyasal bilgiler mezunu olan ve 10 yıl İslam İşbirliği Teşkilatı'nda diplomat olarak görev yapan Kılıç'ın Çıray'a yanıtı sert oldu.

Endonezya Büyükelçisi olarak atanan Prof. Mahmut Erol Kılıç güven mektubunu sundu.

Cakarta'daki tören sırasında yanlış yönlendirme sonucu Endonezya Devlet Başkanı ile kısa bir süre gecikerek tokalaşan Kılıç, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ile onu kaynak gösteren CHP medyasının hedefi oldu. 

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo’ya güven mektubu sunan Kılıç yerin dönerken 1-2 saniye sonra tokalaşmayı unuttuğunu fark edip geri döndü. Bir anlık olayı “diplomatik kriz” gibi sunan Çıray, bunu da “ilahiyatçının elçi olarak atanması”na bağladı.

İYİ Parti'li Aytun Çıray Büyükelçiyle alay etti!

CHP’li internet siteleri de Çıray’ı kaynak gösterip “İlahiyatçı Büyükelçi olunca bu görüntü ortaya çıktı” diye haber yaptı.

Kılıç, sosyal medya hesabında Çıray’a tepki gösterirken protokolde yaşananların krize değil Endonezya Devlet Başkanı’yla hoş bir sohbete vesile olduğunu söyledi.

İYİ Parti'li Aytun Çıray Büyükelçiyle alay etti! - Resim : 2

ELÇİLERİNİ ARKADAN VURURLAR

Kılıç şu ifadeleri kullandı:

“Büyükelçi her ne olursa olsun bir devleti temsil ederler ve partiler üstüdürler. Gerçek yurtseverler devletlerinin bu temsilcilerine sahip çıkarlar. Aynı törende halıda ayağı sürten bir büyükelçiye kendi ülkesi hiç ses çıkarmazken maalesef bizim bölücüler elçilerini arkadan vururlar.

FETÖ MİLİMETRİK KESİMLERLE SERVİS ETTİ

“Yanlış yönlendirilme ile oluşan bu hareketin ardından tatlı tebessümlü fotolar çıkmış ve ikili görüşmede muhabbet konusu olmuştur. Ülkedeki FETÖ’cülerin milimetrik kesimlerle servis ettiği habere yapışarak Türk Devleti’nin temsilcisini küçük düşürmeye kalkanlar büyük vebal alırlar.

İYİ Parti'li Aytun Çıray Büyükelçiyle alay etti! - Resim : 3

İDEOLOJİK YOBAZLAR ÜLKEYİ KAMPLAŞTIRDI

İdeolojik partizanlar söz konusu iki ülke arasında kitlenmiş bazı ilişkilerin bu büyükelçinin özel gayretleri ile nasıl açılmaya başladığını görmezler. Bakanlığın ilgili masasından gerekli bilgileri alabilirler. Almak isterseler tabii. Yobazlık sadece dindarların problemi değildir. Bu vatan aklı hür, fikri hür insanları özlemektedir. İdeolojik yobazlar ile dinde yobazlar bu ülkeyi kamplaştırdılar. Ama inanıyoruz ki sonunda birlik kazanacaktır.”

TECRÜBELİ BİR DİPLOMAT

Kılıç, haberlerin aksine İlahiyat değil İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi kökenli. 10 yıl boyunca İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Genel Sekreterliği yapan Kılıç’ın uzun bir diplomasi tecrübesi bulunuyor.

İlahiyatçıların büyükelçilik yapmasının önünde de zaten yasal bir engel yok.

İYİ Parti'li Aytun Çıray Büyükelçiyle alay etti! ile ilgili etiketler CHP İYİ Parti Endonezya
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.