İYİ Partili Aksoy'a 'nefret' söylemi için suç duyurusu

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği , Mülteci Dernekler Federasyonu ile Hukukçular Derneği, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy hakkında sığınmacılara yönelik nefret söyleminde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Savcılık konuya ilişkin soruşturma başlattı.

İYİ Partili İlay Aksoy hakkında Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği , Mülteci Dernekler Federasyonu ile Hukukçular Derneği tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

'SIĞINMACILARA YÖNELİK NEFRET SÖYLEMİ'

Çağlayan Adliyesi'ne yapılan suç duyurusunun gerekçesinin Aksoy'un sığınmacılara yönelik nefret söyleminde bulunduğu iddiası olduğu öğrenildi.

Suç duyurusu dilekçesinde, İlay Aksoy'un, sosyal medya üzerinden "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "nefret" ve "ayrımcılık suçlarını işlediği ifade edildi.

Dilekçede Aksoy'un Fatih Belediye Başkan Adayı olduğu dönemde de "Fatih'i Suriyelilere teslim etmeyeceğim" şeklinde afiş tasarladığı ve bu afişi Fatih ilçesinin tüm meydanlarına, billboardlara astırdığı anımsatıldı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Savcılık, suç duyurusu dilekçesini işleme koyarak, Aksoy hakkında soruşturma başlattı.

Suç duyurusu öncesi yapılan açıklamada "İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy tarafından sistematik ve kasti şekilde gerçekleştirilen ırkçı söylem ve saldırılara artık dur demenin vakti geldi" denilmişti.

İYİ Partili Aksoy'a 'nefret' söylemi için suç duyurusu ile ilgili etiketler İYİ Parti suç duyurusu ilay aksoy
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.