İYİ Parti'den sert çıkış: İpleri koparalım

CHP'nin HDP ile yakınlaşması İYİ Parti'de büyük tepkilere neden oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı İmamoğlu'nun paylaşımı büyük rahatsızlığa neden olurken, Millet İttifakı'nın devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kadınlar Günü mesajıyla birlikte CHP'nin HDP'ye yakınlaşması yeniden tartışma konusu oldu. Millet İttifakı'nın bileşenlerinden İYİ Parti İmamoğlu'nun paylaşımında Meral Akşener ile Pervin Buldan'ı yan yana göstermesinden oldukça rahatsız durumda.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan siyaset kulisine göre, İYİ Parti'deki bazı isimler hem İmamoğlu'nun paylaşımından hem de İBB Sözcüsü Murat Ongun'un paylaştığı videoya sert tepki gösterdi. Ayrıca İstanbul'un 39 ilçe başkanının acil olarak İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'dan toplantı talep ettiği öğrenildi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan siyaset kulisi yazısında şu ifadeler yer aldı:

"İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle yaptığı paylaşımda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ismini yan yana getirmesi İYİ Parti’de rahatsızlığa neden oldu.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir parti yöneticisi, “PKK ile birlikte yol yürüdüğü aşikâr olan bir parti lideri ile Türkiye’nin her anlamda güçlenmesi için siyasi mücadele vermiş olan genel başkanımızı yan yana getirmek bilinçli bir politikadır. Yine İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’un sosyal medyada İmamoğlu’nun ağzından ‘Barıştıracağım bu milleti görecekler’ sözlerinin yer aldığı videonun paylaşılması da açıktan bir mesajdır. İttifakta çatlak yaratacak kadar ayaklanmaya neden olan tartışmalı paylaşımın ardından ‘İpleri koparalım’ mesajları alıyoruz. Ekrem Bey bu açıklamasını düzeltmeli” dedi.

Öte yandan İstanbul’da 39 ilçe başkanının acil olarak Buğra Kavuncu’dan toplantı talep ettiği ve İmamoğlu’nun açıklamaları üzerine görüşme yapılacağı öğrenildi."

 

İYİ Parti'den sert çıkış: İpleri koparalım ile ilgili etiketler Millet İttifakı CHP İYİ Parti Ekrem İmamoğlu HDP millet ititfakı bozulacak mı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.