İYİ Parti'den destek, CHP'den muhalefet

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başta olmak üzere 9 HDP'li için Kobani soruşturması kapsamında hazırlanan fezleke Meclis'te oylanacak. Dokunulmazlık fezlekesine Millet İttifakı'nda bulunan İYİ Parti'nin destek vermesi beklenirken, CHP'nin ise karşı çıkacağı belirtiliyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan ile grup başkanvekillerinin de aralarında bulunduğu HDP’li 9 kişi hakkında, Kobani soruşturması kapsamında fezleke hazırlamıştı.

28 SUÇTAN DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILAMASI İSTENİYOR

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Kobani olayları sırasında yaşanan terör eylemlerinden “azmettirici” sıfatıyla sorumlu tutulan 9 HDP’linin, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” dahil 28 suçtan dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor.

MECLİS'TE OYLAMA YAPILACAK

Meclis’te HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik yapılacak oylama öncesi, Millet İttifakı üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti arasında anlaşmazlık yaşanıyor.

İYİ PARTİ DESTEKLİYOR

Gara’da vatandaşlarımızın PKK terör örgütü tarafından şehit edilmesi sonrası İYİ Parti’de "terör kırmızı çizgimiz olmalı ve bunun için evet demeliyiz" görüşü hakim olurken, bu doğrultuda partililerin dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy vermesi bekleniyor.

CHP KARŞI ÇIKIYOR

CHP kulislerinde ise HDP ile kurulan temasların zarar görmemesi görüşü hakim. Bu kapsamda Fezlekeler oylanırken, CHP’nin hayır diyeceği belirtiliyor.

Dokunulmazlıkları kaldırılması için fezlekeleri hazırlanan HDP’liler arasında "Hakkı Saruhan Oluç, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Sezai Temelli, Pero Dundar, Fatma Kurtulan, Garo Paylan, Hüda Kaya, Meral Danış Beştaş ve Pervin Buldan" bulunuyor.

İYİ Parti'den destek, CHP'den muhalefet ile ilgili etiketler HDP CHP İYİ Parti Meclis dokunulmazlık fezleke
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.