İYİ Parti'deki FETÖ tartışmaları Genel Merkez'e sıçradı!

İYİ Parti'de adeta taşları yerinden oynatan ve tam bir iç kaosa dönüşen "FETÖ'cü" tartışmalarına arşivlerden olayın seyrini değiştirecek bir ayrıntı daha eklendi. İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Bahadır Erdem'in 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasındaki 'Evden çıkmayın, eve dönün' tweetleri sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

Bir süredir çeşitli iç karışıklarla uğraşan İYİ Parti'yi son olarak FETÖ'cü iddiaları sarstı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında 'FETÖ'cü' iddiasına bulunarak, FETÖ'den yargılanan Enver Altaylı'nın da Kavuncu'nun dayısı olduğunu açıkladı.

Bu olay sonrasında İYİ Parti'li 81 ilin başkanı Özdağ için 'ihraç dilekçesi' verdi. Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu dilekçeleri bugün onaylayarak Özdağ'ı disiplin kuruluna sevk etti.

Tartışmalar disiplin sevki kararıyla ayyuka çıkarken arşivlerden olayın seyrini değiştirecek bir ayrıntı daha eklendi.

İYİ PARTİ'Lİ İSİMDEN 15 TEMMUZ'DA 'EVDEN ÇIKMAYIN' ÇAĞRISI

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şu anda  İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Genel Başkan Yardımcısı ve GİK üyesi olarak görev yapan Bahadır Erdem'in halka 'Evden çıkmayın, eve dönün' şeklindeki mesajlarını içeren paylaşımı ortaya çıktı.

Söz konusu gelişmeyi sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti Sosyal Medya Koordinatörü Ömer Arvas, ''2012’de karşılama hayalleri kurup 15 Temmuz’da FETÖ’yü desteklemek... FETÖ’nün siyasi ayağı'' ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'deki FETÖ tartışmaları Genel Merkez'e sıçradı!

Bu açıklamalara tepki gösteren Erdem kendisini, ''Anlaşılan o ki bazı müptezeller benden de FETÖ'cü çıkarmaya çalışıyor. Fethullah'ın Türkiye'ye dönüşü tweetinin başında başka tweetler var. Bu ülkeye verdiği zararları ülkede rejimi değiştirmek istediğini söyleyen ve eleştiren birkaç tweetten biridir o. Sizler aradan onu beğenmişsiniz. 15 Temmuz'da CNN'de canlı yayındaydım. Bizler alelacele evlere yollanırken cuma gecesi dışarda olan öğrencilere olan bitenin tehlikeli olduğunu kendilerini korumalarını söylemek içindir. Ayrıca Cumhurbaşkanının milleti sokağa çağırmasından çok önce atılmıştır. Hiç boşuna yorulmayın'' ifadeleriyle savundu.

Bu kez kendisine yöneltilen ithamlara karşı yanıt veren Arvas, ''15 Temmuz gecesi atılan tweet ortada. Kimin müptezel olduğu ortada.'' ifadeleriyle, Erdem'in FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e yaptığı 'dönüş' çağrısını paylaştı.

Arvas, ''Size ayıp nedir söyleyeyim; “O gece gidişata göre değişkenlik gösterdim” itirafı...'' diyerek paylaşımlarını noktaladı.

İYİ Parti'deki FETÖ tartışmaları Genel Merkez'e sıçradı! - Resim : 2

Bu paylaşımların ardından sosyal medyada ''İYİdeğilFETÖpartisi'' hashtag'i gündem oldu. Kullanıcılar Erdem'e tepki göstererek, geçmiş dönemde attığı bu tweetler konusunda hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

İşte o tepkilerden bazıları;

İYİ Parti'deki FETÖ tartışmaları Genel Merkez'e sıçradı! - Resim : 3

İYİ Parti'deki FETÖ tartışmaları Genel Merkez'e sıçradı! - Resim : 4

 

ERDEM'E BİR TEPKİ DE ÖZDAĞ'DAN

Öte yandan İYİ Parti'li Ümit Özdağ, söz konusu tweetlerin gün yüzüne çıkmasının ardından yaptığı paylaşımda Erdem'e, ''Türk Milliyetçileri İYİ Parti'yi bu fikirleri savunanlara "Genel Başkan yardımcım" demek için kurmadılar. İYİ Parti'ye partimizi bırakıp geldik ama davamızı bırakmadık. İYİ Parti, Türk Milleti, Türk Devleti, Türk Vatanı, Türk Bayrağı diyenlerin partisidir'' ifadeleriyle tepki gösterdi.

Özdağ paylaşımında Erdem'in ''Sakın ola ki Leyla Zanaya bir kere daha dokunulmasın Kürt halkı için ömrünü adamıştır. Türkiyeye barış gelecekse Leyla Zana olmadan olmaz'' ifadelerine de yer verdi.

İYİ Parti'deki FETÖ tartışmaları Genel Merkez'e sıçradı! - Resim : 5

 

İYİ Parti'deki FETÖ tartışmaları Genel Merkez'e sıçradı! ile ilgili etiketler İYİ Parti FETÖ Fetullah Gülen 15 Temmuz Buğra Kavuncu Ümit Özdağ Meral Akşener Ömer Arvas Bahadır Erdem tweet arşiv
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.