İYİ Parti'de yeni istifa dalgası

Ümit Özdağ'ın parti yönetimine yönelik FETÖ ithamlarının ardından başlayan istifalar devam ediyor. Son olarak Kayseri ve Gaziantep il yönetimlerinde toplam 15 kişi partiyle yollarını ayırdı. İstifalara ilişkin yapılan açıklamada İYİ Parti'nin kuruluş felsefesinden uzaklaştığı, FETÖ ile iltisaklı kişilerin partiye alındığını ve HDP ile Anayasa taslağı çalışması yapıldığı vurgulanarak "İyi Parti’ye ve Genel Başkan Sayın Meral Akşener’e olan güvenimizi fazlasıyla sarsmıştır." denildi.

Kayseri İYİ Parti Kurucu İl Teşkilat Başkanı ve Önceki Dönem İl Başkan Yardımcısı İsmail Tanrıöven, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı ve Kurucu İl Başkan Yardımcısı Serap Altuntaş, İYİ Parti Önceki Dönem İl Başkan Yardımcısı Menekşe Çelebi, İYİ Parti Önceki Dönem İl Yönetim Kurulu Üyesi Rekin Çalı ve İYİ Parti Önceki Dönem İl Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Dağ, İYİ Parti'den istifa ettiklerini duyurdu.

İstifa metni hazırlayan 5 isim istifaya ilişkin açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucu değerlerini’ benimseyen bütün vatandaşlarımızı hiç bir ayrım yapmadan kucaklayan bir milli ve milliyetçi parti olarak biz Türk milliyetçilerinin öncülüğünde kurulmuştur. Ancak gelişen süreçte partinin kuruluş ilkeleri unutulmuş, Türk milliyetçileri ve Türk milliyetçiliği dışlanır hale gelmiştir."

"PARTİ BİR ZÜMRENİN ANTİ DEMOKRATİK MERKEZİ HALİNE GELDİ"

İstifa metninde partiye sızma girişimleri olduğuna yönelik iddialar karşısında hiçbir adım atılmadığına işaret eden partililer, "Genel merkez ve illerde partiye sızma teşebbüsleri hakkında İYİ Partili vekil ve yöneticileri tarafından uyarılar yapılmasına rağmen dikkate alınmamış, İYİ Parti milliyetçi olmaktan uzaklaşmıştır. Bu konularda uyarılar yapanlar dikkate alınmadığı gibi aksine haklı olarak uyaranlar haksızca suçlanmıştır. Parti kurumsallaşamadığı gibi tek adam ya da bir gurup zümrenin anti demokratik uygulamalarının merkezi haline gelmiştir" dedi.

GAZİANTEP'TE İYİ PARTİ'DEN 10 İSTİFA

Gaziantep'te de il teşkilatının kurulmasında önemli görevler ifa eden birçoğu da halen görevde olan 10 kişi İYİ Parti'yle yollarını ayırdı. 

İYİ Parti Gençlik Kolları Kurucu Başkanı Uğur İbili, Kurucu İl Divan Üyesi ve aktif İl Divan Üyesi İzzettin Kocalar, Şehitkamil Kurucu İlçe Başkanı Durdu Ergin, Şehitkamil Kurucu İlçe Sekreteri ve aktif İl Yöneticisi Nurettin Angun, Gençlik Kolları Şahinbey Kurucu İlçe Başkanı ve sonraki dönem İl Başkanı Yavuz Demir, kurucu İl Yöneticisi Emre Burhan Beyhan, Şehitkamil Kurucu İlçe Yöneticisi Fatih Yıldız, Şehitkamil Kurucu İlçe Yöneticisi Emrullah Seslenler, Kurucu Üye Mehmet Pehlivan, Şehitkamil Kurucu İlçe Yöneticisi Murat Ceritlioğlu ortak yazılı açıklama yaparak partilerinden istifa ettiklerini bildirdi.

"AKŞENER'E OLAN GÜVENİMİZ FAZLASIYLA SARSILDI"

İbili tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İyi Parti şu an kuruluş felsefesinden fazlasıyla uzaklaştı. Bizler Türk milliyetçisi kişiler olarak Türk milliyetçiliği fikrinin iktidara gelmesi amacıyla İyi Parti’nin kuruluşunda yer aldık. Ancak geldiğimiz noktada Türk milliyetçiliğini temsil eden herkes partiden bir şekilde uzaklaştırılmış, yerlerine ise FETÖ ile iltisaklı oldukları iddia edilen kişiler ve her türlü terör örgütüne güzellemeler dizen şahıslar getirilmiştir

İyi Parti’nin kuruluşunda yer alan Türk milliyetçilerinin tasfiyesi, FETÖ ile iltisaklı kişilerin partide çeşitli görevlere getirilmeleri ve HDP’nin de içinde bulunduğu bir grupla ‘mahremiyet ilkesine bağlı kalarak’ Anayasa çalışması yapıldığı iddiaları bizlerin İyi Parti’ye ve Genel Başkan Sayın Meral Akşener’e olan güvenimizi fazlasıyla sarsmıştır.

 

İYİ Parti'de yeni istifa dalgası ile ilgili etiketler Gaziantep İYİ Parti Kayseri Meral Akşener FETÖ Anayasa
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.