İYİ Parti'de 'ince' ama derinden deprem

CHP'den istifa eden ve Memleket Partisini kurma aşamasında olan Muharrem İnce, şimdiden 3 CHP'li milletvekilini partisine kattı. Memleket Partisine başka CHP'lilerin de katılacağı söylenirken, İYİ Parti'li 7 ismin de İnce ile yola devam edeceği belirtiliyor.

CHP'nin yönetim şeklini sert bir şekilde eleştiren Muharrem İnce, Memleket Hareketi"ni partileştirme kararı almasından sonra ilk somut adımı atarak, yeni partisini kurmak için CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

İnce'nin istifa konuşmasında, CHP ve İYİ Parti'den kopmaların olacağının işaretini verdi.

42 yıllık CHP kariyerini noktalayan Muharrem İnce, geçtiğimiz hafta CHP'den istifa eden 3 milletvekilinin kuracağı partiye şimdiden katıldığını ve vekil transferlerinin daha da süreceğine imada bulunarak "TBMM'de İYİ Parti'den sonra en çok vekili olan grup olacağız." ifadelerini kullandı.

"İYİ PARTİ'DEN 7 VEKİL İSTİFAYA HAZIRLANIYOR"

Muharrem İnce'nin bu sözlerinden, en az 17 vekilin kendi partisine katılacağını hesapladığı anlaşıldı.

Gözler CHP'ye çevrildi ancak kulislere bomba gibi bir haber düştü. Beyazgazete'de yer alan habere göre: İYİ Parti'den 7 milletvekili Muharrem İnce'nin partisine geçmeye hazırlanıyor.

AKŞENER HAREKETE GEÇTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de bu duyumları aldığı ve istifaların önüne geçebilmek için parti içerisindeki muhalif isimlerden Aytun Çıray'ı başdanışmanı yaptığı öğrenildi.

Çıray'ın başdanışman olması İYİ Parti içinde hoş karşılanmadı.

İYİ PARTİ'DE KRİZ

Akşener'in bu kararına partinin ağır isimlerinden İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu tepki gösterdi.

Dervişoğlu tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Bir ince satış var lakin malı ve taciri ifşa etmeden önce, ince ince düşünmemiz gerekiyor. Acelemiz yok yani!... Hiç kimse beni öfkeyle laf söylemeye ve kontrolsüz adımlar atmaya zorlamasın. Bunca tecrübeyi, gözümden sapanla vurulmak için yaşamadım. Sadece bilinsin istedim. Parti politikalarını bu denli istiskal ve parti yöneticilerine bunca hakaretten sonra, o makam, o kişiye az gelir. Önünü açmak lazım!.. Sabah ola hayrola...Yarın başka önermelerim de olacak!."

İYİ Parti'de 'ince' ama derinden deprem ile ilgili etiketler Meral Akşener Muharrem İnce CHP milletvekili İYİ Parti Memleket Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.