İYİ Parti ve HDP arasında adaylık kavgası: Aklınıza ihtiyacımız yok

2019 yerel seçimlerinde ittifak yaptıkları HDP'ye Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ayrı aday çıkarma tavsiyesinde bulunan İYİ Parti'ye yanıt geldi. HDP’li Ebru Günay, "Bir muhalefet partisi genel başkanı kalkmış HDP’ye aday çıkarması konusunda akıl veriyor. Sizin aklınıza ihtiyacımız yok" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2023 yılında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmesinde; 2019 yerel seçimlerinde ittifak yaptıkları HDP'nin, o dönemde stratejik bir çalışma yaptığını ifade ederek, "HDP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi ayrı aday çıkarmalıdır" demişti.

HDP'Lİ GÜNAY: SİZİN AKLINIZA İHTİYACIMIZ YOK"

Bu sözlere HDP’den yanıt geldi. HDP Sözcüsü Ebru Günay, düzenlediği basın toplantısında Akşener’e “Sizin aklınıza ihtiyacımız yok” dedi.

"MUHALEFET HDP'SİZ BAŞARILI OLAMAZ"

“Türkiye’de HDP’siz bir muhalefetin bırakın başarılı olmasını, dengeleri dahi etkilemediğini biliyorlar” diyen Günay, “Bunun farkında olan bir muhalefet partisi Genel Başkanı kalkmış HDP’ye aday çıkarması konusunda akıl veriyor. Öncelikle sizin aklınıza ihtiyacımız yok” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti ve HDP arasında adaylık kavgası: Aklınıza ihtiyacımız yok ile ilgili etiketler HDP İYİ Parti CHP seçim muhalefet ortak aday
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.