İYİ Parti, Şanlıurfa yenilgisini kabul etmedi, yalana sarıldı! SuperHaber belgeleri ortaya çıkardı

İYİ Parti Şanlıurfa İl yönetimi, geçtiğimiz günlerde istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Bu haberin ardından İYİ Parti cephesinden konuyla alakalı 'bu kişilerin partiyle alakası yoktur' şeklinde algı dolu bir açıklama geldi. Konuyla alakalı SuperHaber editörü Seçil Balık'a açıklama yapan İbrahim Diş, İYİ Parti'nin bu yalanına belgelerle cevap verdi.

6'lı masa ile ittifak içine giren İYİ Parti'de kopmalar hız kesmeden devam ediyor. Henüz bir Cumhurbaşkanı adayı çıkaramayan 6'lı masanın HDP'ye de açıktan destek vermesi, birçok partinin il teşkilat yönetimini de rahatsız etti.

Kısa süre önce İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı ile Tunceli İl Başkanı Ahmet Şadan Ersoy istifa etmişti.

Son olarak Şanlıurfa İYİ Parti İl yönetimi istifa ettiğini duyurdu. İYİ Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı yönetimi istifa ederek AK Parti'ye geçti.

İSTİFA EDEN KİŞİLER İÇİN "PARTİMİZLE ALAKASI YOK" YALANI

Bu istifanın ardından İYİ Parti'den bir dizi yalanlama açıklamaları yayıldı. İYİ Partili Mehmet Fedai Çakmaklı, AK Parti'ye 3-5 kişinin katıldığını iddia ederek bu kişilerin İYİ Parti'yle bir alakasının olmadığı yalanını ortaya attı. 

İYİ Parti, Şanlıurfa yenilgisini kabul etmedi, yalana sarıldı! SuperHaber belgeleri ortaya çıkardı

SUPERHABER ARAŞTIRDI

SuperHaber editörü Seçil Balık, İYİ Parti Şanlıurfa Teşkilatından istifa ederek AK Parti'ye katılan kişiler arasında yer alan İbrahim Diş'e ulaştı. 

İbrahim Diş, İYİ Parti Şanlıurfa il yönetiminin yaklaşık 3 ay önce istfa ettğini ancak istifalarının kabul edilmediğini açıkadı. 

Diş'in açıklamaları şu şekilde: "Biz istifamızı yaklaşık 3 ay önce sunduk. Ancak sayıca çok kişi istifa ettiği için bu istifalar dahilinde il yönetimi düşecekti. Bu yüzden istifamızı kabul etmediler. Bir hafta önce Meral Akşener'in Şanlıurfa'ya gelmesinden sonra resmi olarak istifamız işlendi." 

İSTİFA NEDENLERİ: 6'LI MASA VE HDP DESTEĞİ 

İbrahim Diş, il yönetiminden toplamda 19 kişinin istifa edip AK Parti'ye katıldığını dile getirirken, istifa nedenlerini de şöyle sıraladı;

"İYİ Parti'nin 6'lı masa içerisinde bulunması bizi rahatsız etti. Açıktan HDP'ye destek vermeleri, ancak bunu her defasında inkar etmelerini de sindiremedik. Bunlarla beraber il yönetiminde yaşanan bazı sorunlar da mevcuttu. Bu nedenlerden dolayı istifa ettik" 

BELGELERLE İSPAT!

İbrahim Diş, İYİ Parti'nin "Bu kişilerin partimizle alakası yoktur" açıklamasına da belgelerle yanıt verdi. 

İYİ Parti, Şanlıurfa yenilgisini kabul etmedi, yalana sarıldı! SuperHaber belgeleri ortaya çıkardı - Resim : 2

İYİ Parti, Şanlıurfa yenilgisini kabul etmedi, yalana sarıldı! SuperHaber belgeleri ortaya çıkardı - Resim : 3

İYİ Parti, Şanlıurfa yenilgisini kabul etmedi, yalana sarıldı! SuperHaber belgeleri ortaya çıkardı - Resim : 4

Yüksek Seçim Kurulu listesini SuperHaber editörü Seçil Balık'a ulaştıran İbrahim Diş, "Aşağı yukarı 30 meclis üyesi de bizimle beraber Ak Parti'ye katılım sağladı" ifadelerini kullandı.

İbrahim Diş, atılan bu iftirayla alakalı yasal haklarını da kullanacaklarını dile getirdi.  

 

 

İYİ Parti, Şanlıurfa yenilgisini kabul etmedi, yalana sarıldı! SuperHaber belgeleri ortaya çıkardı ile ilgili etiketler İYİ Parti Şanlıurfa
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.