İYİ Parti lideri Meral Akşener'den 6 partili görüşme mesajı: Önemli bir başlangıç

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Akşener, 6 parti liderinin görüşmesi hakkında, "Kurumsal anlamda ve fikren farklılaştıkları noktalar da olsa da 6 partinin bir araya gelmesi önemlidir. Biz İYİ Parti olarak bu toplantıyı önemli bir başlangıç olarak görüyoruz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. 6 siyasi parti liderinin güçlendirilmiş parlamenter sistem görüşmesi hakkında konuşan Akşener, "Geçtiğimiz hafta sonu Sayın Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde yaptığımız toplantı ülke gündemine oturdu. Bu heyecanın sebebi son derece açık ve nettir. Milletimiz ortak akıl için bir araya gelebilen siyasetçiler istiyor. Ben yaptım oldu anlayışından bıkan milletimiz, istişare kültürünün önemini görüyor ve bunu talep ediyor. Kurumsal anlamda ve fikren farklılaştıkları noktalar da olsa da 6 partinin bir araya gelmesi önemlidir. Biz İYİ Parti olarak bu toplantıyı önemli bir başlangıç olarak görüyoruz" dedi.

 KDV ORANLARINDA İNDİRİM UYARISI

"KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesini olumlu karşılıyoruz" diyen Akşener, "Bu indirim bir defalık etkidir. Ancak bu yöntemle enflasyon düşmez. Eğer enflasyonu doğuran nedenleri ortadan kaldırmazsanız, gelecek ay fiyatlar artmaya devam eder. Ekonominin dümeninde 'politika faizini etkisiz hale getirdik' diyen parlak zekalı Hazine ve Maliye Bakanı varken, enflasyonu aşağı çekmek mümkün olmaz. Enflasyonu düşürmek için mücadele timleri kuran Ticaret Bakanı işbaşındayken enflasyonu indirmek mümkün olmaz. Fantastik açıklamalarıyla piyasaları allak bullak eden, anı yaşamaya meraklı bir Cumhurbaşkanı varken enflasyonla mücadele asla mümkün olmaz" dedi.

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"KDV oranını indirdiğinizde üreticilerde KDV alacağı doğacak. Firmalara KDV iadeleri zamanında yapılmıyor, ciddi mağduriyetler doğuruyor. KDV alacağı oluşması finansman maliyetini artırıyor. KDV iadeleri biriken firmalar bunu maliyetlerine yansıtacak. Nihai ürün fiyatları yeniden artacak. Tutarsız yönetim anlayışınızla KDV indirimi nedeniyle oluşacak vergi kaybını önlemek için yarın başka ürünlere zam yapmanız mümkündür.

1, piyasanın önemli kısmını elinde tutan vergi indirimini denetleyin. 2, KDV iade alacakları olan firmaların alacaklarını ödeyin. 3, KDV indiriminden doğacak gelir kaybını önlemek için israfı bırakın sakın zam yapmayın."

İYİ Parti lideri Meral Akşener'den 6 partili görüşme mesajı: Önemli bir başlangıç ile ilgili etiketler Meral Akşener iyi parti grup toplantısı 6 muhalefet lideri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.